tajaan,

DenyutJantung!

Friday, May 28, 2010

[ TUTORIAL ] Cara Mudah Jana Traffic

salam kepade muslimin dan muslimat, dan selamat sejahtera kepade yang berlainan agama ;)

hari ni ain nak share sesuatu yang membantu dalam menjana traffic. Ain tau ni dari Sutera Blogger, terima kasih banyak berkongsi. Ain dah try lebih seminggu kot, tapi memang berkesan jugak la.

selame ni mesti ramai dh gune LinkWithin kan, yang Ain nak kongsi ni function dier cm tu la, tapi LinkWithin tak pernah plak naik kat referral analytic tu, yang ni selalu naik ;)

perkenalkan,


**kompang dipalu .. pengantin malu..**

:)

OUTBRAIN
http://ps.vimeo.com.s3.amazonaws.com/433/433668_300.jpg

tak tau la kalau semua orang dah tau ain yang baru tau..hehee. tapi ain tak buang pun LinkWithin tu, ain biarkan je. tamak kan? haishhhh .. apo nak jadi ni ;)

bak kate blogger terkemuka kak Dahlia, apa barang cakap takde bukti kan,
nah tengokkk

: abaikan yang contengconteng tu :
ni print screen pukul 9.20 am tadi,
selalunya bile malam outbrain ni kat atas atas juga la.

meh ain buat amal jariah bagi tutorial outbrain ni,
alaaaa tapi senang je ni,

1.mulamula click SINI
nanti anda akan dibawa mengembara di alam luarotak. eceh, tu website outbrain daaaa


2. lepas tu sambil senyum tekan click widget. sambil senyum tau, kalau tak senyum nnt tak jadi.



3. pastu nanti anda pilih nak thumbnail widget atau text widget,
better yang thumbnail, sebab bergambar kan, lagi org suke nak tekan nanti
;) pastu pilih jugak nak di rate ke taknak, ikut anda la kan.



4. pastu choose platform.
etc : blogspot

5. nanti dah tekan blogspot ade tanye bahasa ape nak gune, ain pilih uganda sebab tu la bahasa pertuturan ain di rumah. ahhahahah

6. click yang i agree tu okk

7. tekan install selepas itu sambil senyum jugak. jangan lupeeee



8. nanti dier keluar paparan bagitau nak add widget, anda accept la, by click add widget



9. nanti dalam sekelip mate anda akan berade ni layout anda sendiri.

10. yeaaaa! dah siap ;p

11. jangan terlalu gembire hingga lupe tekan save ye.



12. tekan save dan ulang perkara 10.

13. last sekali bile view blog ade la begini, macam linkwithin jugak



itu sajo untuk hari ni,
selamat mencube ;)




14 comments:

Liyanaa. said...

alaaa kenapa ai punya tak keluar gambar? :(

Liyanaa. said...

eh ada tapi macam cacat T____________T

joegrimjow said...

pernah denga
tp xtau la simple camni je

naz said...

cun:)

cemomoi said...

patut tak paham selama ni.. asik baca ikut bahasa uganda

Nur -al- Ain said...

@joegrimjow

semudah abc kn ;p heheee

Nur -al- Ain said...

@Liyanaa.

cacat np?

Roronoa Zoro said...

apa nie? mcm best? xpe.. aku akan cuba.. hehe..

Nur -al- Ain said...

naz, mekacihhhh. hehehe

Nur -al- Ain said...

cemomoi,, hehehehe. bese la tu

Syafrizal said...

teknik yang menarik..
nanti nak cuba heheh

dian said...

mau cuba la ain.
ehh,tp mcm mne die bole wat traffic jam?
org klik2 link bwah 2 ea?

Nur -al- Ain said...

syafrizal.. yee cube jgn tak cube ;p

Nur -al- Ain said...

dian, benar sayang.. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails