tajaan,

DenyutJantung!

Wednesday, May 26, 2010

[ URGENT ] Sila Sokong Usul Ain Agar Kerajaan Bagi Elaun Penganggur!!

Sapa sokong Ain, bahawasanya kerajaan patut perkenalkan elaun untuk penganggur, termasuk student yang sedang bercuti semesta.
heheheheheheeee

hal ini patut anda sokong supaya,

1. Jika anda student, anda masih boleh bersukaria tanpa perlu pikir apa salah kite sehingga takde orang nak ambik keje part time, kite pun boleh bantu ibu,ayah di rumah. tak payah keje part time. sebab nanti keje part time, nanti letih, lepas tu masa berkualiti dengan keluarga terjejas, dah la belaja jauh, mase cuti ni la sepatutnya nak bermesra, mengadu domba, kan kan kan?

2. Jika anda ibu bapa, anda WAJIB sokong sebab nanti anak anda boleh la pergi jemput adik balik sekolah tanpa mintak duit minyak ataupun air nak beli air kotak sebab nak tunggu adik bosan, kene singgah 7e dulu beli air kotak. lepas tu anda pun tak payah risau nanti anak anda pulang lewat jika kerja overtime, bahaya tau anak dara balik lewat.. kannnnn?

3. Jika anda pihak kerajaan, ketua cawangan, ketua kampung, ketua parti, anda juga sepatutnya menyokong usul murni saya ni sebab ni, kurang la masalah sosial di kalangan remaja. nanti mereke dah ade duit maka tak payah meragut. diorang pun bukan suke nak ragut, dah takde duit tu la pasal meragut. kan, kan, peragut yang sedang membace, awak pun patut sokong usul saye, saye di pihak anda ni. ngeeehhh.. tapi tak baik meragut, nanti kene sumpah, dulu nenek saya kate kalau cukup 40 orang sumpah, abis la awak, nanti jadi sesumpah. ishhh takut tuu. ;p

Jika anda di pihak saya, tanda tangan di ruangan comment di bawah.

sekian terima kasih.

kalau salah eja penganggur jangan marah ok cikgu BM, tapi rasanya dah betul. kan?

;)





29 comments:

ASSOYFINGER67 said...

salam..pandai asal jadi wang semua org sokong...tak aci..elaun bukan pengaggur camner

aren said...

gua sokong!

farah said...

ouh amy sokong usul ney...
dua tangan amy angkat ha...
barulah cuti sem lebih bermakna...
hehehe...

Nur -al- Ain said...

aren, bagussss. gua lantik lu jadi setiuasaha projek ni. heheee

Nur -al- Ain said...

assoyfinger, bukan penganggur boleh carik makan sendiri. heheee

Nur -al- Ain said...

farah, ok bagus, farah dilantik menjadi bendahari ..heheee

aina said...

aina husna menyokong 105%..

aku pun weh, usha usha kedai kek dia nak yang keja tetap kat situ. sedih je. huhuuu :(

Nur -al- Ain said...

aina husna dilantik menjadi ketua cawangan di daerah melake. heheee

Bert said...

sokong.tiada bantahan. cadangan ditutop.

ASaDa RyutaRo said...

tak sokong.. hahahaha...

nanti budak2 rempit guna untuk beli minyak moto g merempit.

nanti mat-mat ganja buat beli dadah.

nanti kaki arak buat beli arak.

lagi rakyat akan jadi malas berusaha..

sektor pekerjaan akan kekurangan pekerja. dah menganggur pun dapat duet, baik tak yah keje..

negara akan tidak membangun. tiada duit untuk buat pembangunan sbb dah hbs bagi kat rakyat.

lalalala~

Nur -al- Ain said...

@Bert

bagus, disebabkan tegas, lantik kamu jadi hulubalang. ;) gaji duaratusribu.. heheeee. cukup?

Nur -al- Ain said...

@ASaDa RyutaRo

kite telah mendapat tentangan nampaknya. jap sweet hulubalang jap.. ;p

eh kalau mereke takde duit nnt mereke merompak,mencuri,meragut,menayamun, membunuh

lagi byk kesalaha...

ASaDa RyutaRo said...

oh.. mereka yg mencuri, merompak, meragut just sumbat dalam penjara. bg kaunseling cukup2..

kita ada dengan perundangan.

org yg merompak tu semua bukannya semata-mata terdesak takde duit, tapi adalah sebab tamak.

kalau dah ada sejuta, mau lagi 2 juta. manusia takkan puas kalau tak kawal nafsu.

lagi, sektor pekerjaan.
orang akan malas untuk bekerja, sebabnya menganggur dah dapat duet. buat apa nak penat2 bekerja..
jd sektor pekerjaan akan mengalami kekosongan. negara susah untuk maju.

saya setuju sekiranya kerajaan bagi elaun kepada penganggur tersebut dengan bersyarat.. buat kerja amal.. lalala~

Nur -al- Ain said...

asada, ok la, saye sokong jgk la kite bg kerja amal tu..

hehe ;) tapi untuk student takyah la keje amal kan? kami kene ajar adik kat umah, hhehehee

hellioz said...

gwa setuju
nak gwa bagi petition ke?
gyahahahahha~

zarith said...

terbaik lah kalau g2!
hehehehehe

Nur -al- Ain said...

hellioz, bagusss. kite dah dapat sokongan padu ni ;P

Nur -al- Ain said...

zarith, undilah saye ;) heheee

Adila Ady said...

najib cakap

"mana bleh..lari bajet"

usul ditolak kerana tiada sebarang sokongan dari members of parliement.

hehe

Nur -al- Ain said...

oooo, sokong asada ye.. nanti ain dating dgn najib, ain story dgn dier. hehe ;p najib kan baikk ;)

Legasi Piston Pecah said...

aku sokong sangat lah

Mario said...

errrr....kihkihkih....pemalas!!!!~~~~lalalalala

Nur -al- Ain said...

legasi , ;)

Nur -al- Ain said...

mario.. jelez la tuuuuuuuuuuu

farwalis said...

selain elaun tu

saya juga menyokong duit bonus kepada semua kakitangan awam adalah berganda2

Nur -al- Ain said...

farwalis... ni lari topic ni, ok2 utk kebaikan bersama. sokongggg

Aidi-Safuan said...

hahaha... pastu tak pasal2 cukai dinaikkan mendadak sebab nak kasik elaun kat penganggur semua nih. :P

purplish.pink said...

ish2..dahla gomen skang ni tgh xde dwet. haha. kang yuran kena naik baru tau =p

Syafrizal said...

biar duit halal.. jangan dari duit judi yang dihalalkan sudah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails