tajaan,

DenyutJantung!

Friday, May 14, 2010

Hampir Kena Langgar tadi, nasib baik umur panjang dan tuhan masih beri kesempatan bernafas ;)

hello dunia. tidak boleh cakap Malaysia saja, kerane blog dibaca seluruh dunia. chewahhhh, perasan.

hari ni segmen ibu dan anak berjalan mencari laptop anak. sesi ini menterujakan dan meletihkan. kaki saya letih extra sebab Puan Latifah Omar dah taknak drive, terpakse la drive dengan keadaan sesak di tengah bandar. okkkk fineeee. nak laptop punya pasal.

laptop HP ni dah buat hal, ikut suka teroff, build in fan dier dah tak function. meroyan nak adik agaknya. AHHAHA ;) nanti laptop ini akan diwarisi oleh adik di bawah saya, HAHAHAHAHAHAHAH, tu la untungnya menjadi along. takpe, jangan lupa, nanti saya kerja, saya takkan lupa bantu persekolahan anda berdua. memandangkan jarak umur kami umpama dari Negeri Sembilan ke Johor, iaitu 4 tahun,memang sah saya akan menabur budi kelak. maka sekarang ini, biarlah akakmu ini menjoli wang ibu bapa mu., eh ibu bapa kita bersama.. okkk? no hurt feeling tau adik ku busukmasam.

apsal macam terlari jauh sangat dari point ni? sebenarnye nak cerita ni, masa ontheway nak ke parking, tibe tibe satu kelisa ni main reverse sahaje tanpe memikirkan hati dan perassan orang lain. mujur saya tak di langgar. kot tak? penat anda nak bagi ucapan takziah. lepas tu, kelisa tu nak langgar pulak dengan kerete yang tengah berjalan lurus di landasannya. saya geram terus sound " main reverse je, pandang la belakang". owner (perempuan) terus jeling pandang tak puas hati. ada la dalam early 40s kot. kalau ade blog mesti dier update tak puas hati punya la, mesti dier kate ade budak perempuan cun sound dier. HAHAHAHAHAHAaaa.

masalahnya makcik, awak memang salah, saya tegur pun cakap slowslow, cume ayat makan dalam je, tu pun sebab saya pun terkejut saya hampir jadi mangsa awak, tapi saya rase menyesal plak sound orang tua. mungkin awak ada rabun siang atau rabun ayam. maka saya nak mintak maaf, kot makcik ada belog, tersampai kesini, harap makcik maafkan la saya.

ok, biarlah saya mengundur diri.

bye.


VAIO VPCEB15FG
pasai pa nama hang pelik?
nasib baik rupa hang jangok.

kawankawan, laptop vaio best ke ha?,
tak perlu comment kisah di atas, jawab soalan ini shj.
heheheee ;))

adamaya dah takdeeeeeeee.. ;((



20 comments:

ChiLaBaey's said...

Berhati2 dilain hari... Walaupun bukan dari kita, selalunye dari orang lain... Pasang air hon kat kereta bagi terkejut sikit... dah tak payah nak sound2 nanti.... :)

FarhanaDr said...

Hmmmmm.. Mungkin juge dia ade blog.. Ahaks.. ;p

Saye pon along.. Heehee.. :)

Miss Rouge said...

aishhhh kesian, nasib baik tak kena langgar hihiii.

laptop vaio best sgt!!!!! i yang ganas macam monster boleh pakai lebih dari 3 tahun ni. tahan lasak :)

Nur -al- Ain said...

farhana, yeeeee, best kan along, haha ;))

Nur -al- Ain said...

pakngah... baik boss ;)) arahan didengar ;)

Nur -al- Ain said...

miss rouge,
haha ;)) i mak monster, make memang layak beli vaio ye. ok2. good testimony ;))

Nasrina a.k.a Cikna said...

ouh.. laptop vaio besh..wana pink double triple besh.. sy follow cik ain k... slalu laa komen2 blog rina k..thanks dear

Eryati said...

kengkadang kita berhati2 tapi org lain ikut suka hati saja...

Nur -al- Ain said...

nasrina, bestbest ;)) ok, tapi cm nk warne putih je

Nur -al- Ain said...

eryati, betul tu.. sabar je laa

Aiza Hanis S. said...

vaio cepat rosak. betol tak tipo. macbook terbaik :D apple dah murah la gilo. beli vaio wat rugi jea. mahal lak tu.

kelisa tu mungkin mempunyai pandangan kelisa (ikan). tengok kiri kanan jea leh. blkg dpn takleh :D ataupun reverse camera dye tipu. ade org tp dlm camera takde org sbb tu dye pndg slack. ngeh ngeh

woi makngah nak kain ape?

Nur -al- Ain said...

aiza, oh demnnnnn. skang bad comment plak. aishhhhh.

makngah kate nak kain buat baju raye, tak kisah la pape. tapi tu la dier nak harge murah. mahal dier taknak. HAHAAAA ;) len kali g bandung ajak r. tapi kite g kite2 saje la.. hehe ;)) jom g time cuti ni nak?

Anonymous said...

vaio cam haram aaa..harge mahal,,tp dlm cm bodo jeh,,ya2..beli la macbook.terbaek..macbook bley install windows gak nnt..

-hezal- haha

Nur -al- Ain said...

yo ko? wehhh, nak keje kat wayang tu ha.. dh ambik lum borang?

Aiza Hanis S. said...

bole yo. gua dh layak dpt warganegara indon dh ni haa hhahaha ohh oke2. nnt bw blk semban pilih je. harge buleh kasi rendah. t myb org bw dtg umah maklang kot.

ha, jgn beli vaio. style mmg aa style tp x bebaloi. dr vaio baik dell. tp overall pape yg pkai windows cpt rosak sbb virus ngn cookies n cream, ehh cookies. tu jea sbnrnye sbb cmputer rosak. bli cmputer bese, cmpur nk format la pe la cmpur2 lg mahal dr macbook sebijik. jd lah pembeli yg bijak hahahaha (tau, tau, anda dh pening nk pilih mane)

Nur -al- Ain said...

tu r,, memule mmg nk dell. tgk la nnt. nak crk yg spec mmg dh ok, tak yah nk upgrade bagai.. huuuhuuu, nnt g umh mlang rogerroger la

cracked bunny said...

setuju dengan mereka.vaio mmg cpt rosak.rasa nk humban aje dlm sungai.cepat panas.selalu teroff.beli aje mahal,style semua.tp mmg cepat rosak.beli la jenama lain.

Nur -al- Ain said...

bunny, la ye ke.. same la plak dgn laptop skang ni.. panas je teroff.. hiiii.. skt nye hatii

'AQILAH said...

ku pakai vaio, dah 3 tahun pakai tiada kerosakkan membunuh...haha serius, kawan aku beli acer baru pakai 3 bulan dah kene format...but it depends la, kalau nak murah plus tahan dell pun ok...:)

mac cool giler, tapi aku tak faham sanagt nak gune..hhehehe

Nur -al- Ain said...

aqilah, tu la, mmg taknak acer pun. nak beli Dell spec dier lak tak berkenan. rasenye ni sume depend care org jage gk la kn.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails