tajaan,

DenyutJantung!

Sunday, May 2, 2010

Ingin Tiduri Saya? harga boleh runding,Dijamin puas

:apsal malay girl paling murah?:


wooo, terkejut baca tajuk entry En. Mazidul, nasib baik, bila baca rupenye bukan beliau yang ingin ditiduri. Heee ;))
rupe rupenye pasal masalah pelacur.



terima kasih kepade En. Mazidul yang peke terhadap ape yang terjadi kepade masyarakat sekarang ni, walaupun ini di bawah bidang kerja beliau, tapi rasenye beliau ikhlas buat kerja ini dan sangat cintakan tanah air, bangsa, dan agama kita T.T


macam tak sudah sudah kan isu ni? dari aku kecik, sampai besar sikit, sampai la ni memang dah besar, tak sudah sudah masalah yang sama.
sebenarnye ape masalah mereke ni?

terpaksa ke?
sukarela ke?
memang citacita ke?


rasenye takde orang yang sanggup jadi pelacur dan kalau dari awal diberi pilihan, mungkin mereke takkan pilih jalan tu. mereke jadi camni, memilih untuk melacur mungkin bersebab.

ye, orang mungkin kate banyak lagi benda boleh buat, rezeki halal mana mana boleh cari.
tapi kite tak pernah letak diri kite kat tempat mereke pun.

kite sewenangnya berhujah, salahkan mereke,
kite main cakap ikut sedap mulut, gunekan emosi.
kan?
sebab ape?

kite anggap mereke ni jijik sangat, sampai tak perlu kite hormat hati mereke.?
kite lupe yang mereke pun makhluk Allah yang sama macam kite,?
kite lupe tentang kisah seorang pelacur yang masuk syurga.?


mungkin tak kita pernah terpikir,
mereke ni susah sangat,
puas mencari pekerjaan, akhirnya terjebak kat lembah ni ;(

ataupun, datang ke bandar, malang menimpa,
dirogol dan dipaksa untuk melacur.

terpikir tak korang yang pelacur ni takkan wujud kalau takde permintaan?
haaa. permintaan dari golongan yang konon tinggi martabat dari si pelacur.

rasanya yang melanggan lagi tak berotak
macam yang mencipta rokok, mereke cipta agen pembunuh dalam senyap ni,
anda pulak beli dan terus beli,
maka, perluke mereke berhentikan pengeluaran,
hanya sebab nak pikirkan pasal kesihatan kamu mungkin terjejas?
baik pikirkan keuntungan mereke, dari pikirkan kamuu,kan?
pengeluaran wujud sebab pemintaan.
ingat Demand Theory ini okk.
tapi pelik bila yang mencipta sendiri tak hisap pulak (?)


aku bukan nak menangkan nasib mereke ni,
tapi rasenye kite sebagai masyarakat pun tak patut terus terusan mencaci golongan ini, bile kite buat macam ni, mereke terusan tertekan dan rase memang mereke takde tempat dalam masyarakat,
so, ape point mereke nak jadi orang baik?


yes, bukan sepatutnya buat baik untuk orang,
tapi pikirkan Allah, yang lebih berkuasa tu.
tapi kau lupe mereke perlukan support kita untuk berubah.
supaye kuat hati mereke.

sebab tu Allah cipta manusia tu bersifat perlu-memerlukan.
bantu-membantu, nasihat-menasihati,
jauh sekali keji-mengeji ;((


baru mereke usahe nak ke jalan yang benar,
dah dengar suara anasir, "mereke ni bekas pelacur",
disisihkan masyarakat.
so ape jadi lepas tu?
mestilah mereke kembali balik ke jalan yang serong tadi.
tambahan pula support dari rakan seperjuangan.



kerajaan sendiri sepatutnye lebih peke, dari buat rush sana sini, incurred cost ribu ribu, baik buat satu peluang pekejaan untuk mereke ni, ye la, bukan ape, sepuluh kali kene tangkap pun kalau mereke ni masih tak dapat nak hidup, nak makan, mereke akan patah balik ke tempat tadi. so, takde point kan.?
eh, saya tak pertikaikan usahe kerajaan tu, memang murni,
cuma rasanya patut dikaji lagi usaha tu.

sebab rasanya kalau ape yang diambil itu effective,
dari dulu rasenya masalah ni mungkin settle,
tapi ni jadi semakin teruk.

so,mesti ada something wrong somewhere kan?



yang melacur pun, patutnya berpade la, jangan la harapkan gaji lumayan, setimpal dengan pekerjaan melacur dulu. melampau la tu. buat ape kejarkan sangat hidup mewah sangat, nak beli ape dapat, kalau satu hari dapat penyakit yang parah, duit hasil melacur dah la habis macam tu je, sakit sorang sorang, dibuang keluarga pulak. beringat sebelum kene.


memang betul semua orang akan mati, cume cara je berbeze, tapi kalau masih berkesempatan, kenape tak nak pilih cara yang baik? kenape nak putuskan harapan dengan keluarkan statement macam tu ?.


rumit jugak masalah ni, bukan satu pihak je kene mainkan peranan, banyak pihak sebenarnya patut same same berganding bahu nak selesaikan masalah ni.


sekian pandangan dari saya. maaf akhiri entry terburu buru, kerane syaitonn berpuluh ratus ribu bergayut di mata saya. siap pakaikan celak waterproof.


oh, nak bagitau, saya tak ingin ditiduri.






17 comments:

trahsajalarh said...

haha . saya juga tidak ingin ditiduri ^_^ .

Pipi Muncet said...

haih. yang pasti. pada akhir hari mereka semuanya akan menyesal ingatkan dosa especially pelacur melayu.

sesal lambat. tak dapat undur masa lagi. maruah dah tak ada,.kan

Nur -al- Ain said...

trah, heeee. tiada sapa yang ingin kott

Nur -al- Ain said...

pipi, yupp.. betul tu.. tapi kite kan manusie biasa, tak layak nak menghukum orang ;p

Amri Bahruji matPuisi said...

murah nye pelacur melayu?.. adoii.. buat malu je.. hahhaa..

dunia ni memang x akan kurang bilangan pelacur.. pelacuran kan da jadi kerjaya paling tua dlam dunia. mana taknya, jual badan sikit, duit lumayan. tapi ade gak y stil papa kedana. hmmm...

pandangan mat puisi, kita memANg x mampu nak halang kegiatan pelacuran ni dihapuskan secra total sbab selagi kuat kite banteras, selagi tersorok modus operandi dorang..

y pnting, kita sbg generasi seterusnya, perlu mendidik dan membimbing keluarga, saudara, sahabat, dan y related dgn kita dgn mmberi nasihat, bimbingan, dan bantuan jika mereka menghadapi masalah agar kegiatan pelacuran ini bukanlah dijadikan -jalan pintas- utk menyelesaikan segala masalah..

;)

sophie said...

pesal or melayu pling murah tu? Haish..de pelacur yang taknak jadi pelacur tapi terpaksa jadi (kata mereka) lah.. Banyak lagi kot kerja halal kat dunia..Haish

Rashid said...

salam

ain.. itulah. Itu sebahagian masalah yang harus kita fikiri. Kasihankan.Saya rasa tentu ada sebab.. dan harus diambil tindakan utk selesaikannya.

Kita tak mau hanya menuding jari..

p/s- gelak je baca statement akhir tu.. hehe

farwalis said...

uishhhh bahyoooo ni

gejala2 penamatan akhir zaman

gewd-gurL perhaps said...

huh ngancam tul entry ko nie..
maybe gov tlepas pandang bnde2 remeh cmni, seb baik ade mazidul. idup mazidul!! ngahahah :)

Prie said...

wah wah , dimana mana pelacur selalu ada ya, semoga lekas lah mereka bisa bertobat ...

Nur -al- Ain said...

matpuisi,
ye betul tu. n perkejaan paling tua? biau betulll

Nur -al- Ain said...

sophie, tu la pelik nape melayu paling murah ??

sekali terjebak memang payah nak patah balik

Nur -al- Ain said...

cikgu rashid, itula. kalau terusan kite kekalkan tradisi menghina tu, takkan settle masalah pun

Nur -al- Ain said...

farwalis.. akhir zamnnnnnn.. takuttt

Nur -al- Ain said...

una, hepppp. idup ABANG mazidul okkkk. HAHAHAH ;p

Nur -al- Ain said...

prie. yaaaaaa. mudah mudahannn ;) aminnnn

Amri Bahruji matPuisi said...

betul.. mmg pelacuran adalah pekerjaan paling tua.. try ain goole kejap.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails