tajaan,

DenyutJantung!

Monday, December 30, 2013

[GAMBAR] Testimoni sendiri set subur yang best from Shaklee!!!

Salam satu dunia!
Merujuk kepada post yang lalu, rata tau ain kini hamil masuk 7 bulan,
Disini, ain sendiri ingin membuat self testimoni tentang product yang ain gunakan ke-arah kehamilan ini... Hihihihiiiiii sile bace ayat dengan nada zeriuzzzzzz

       
                                           Hai uolzzzz,mase ni baby berusia 17 minggu!
                                               Cube teke hero ke heroin? Ngeeeeeee

Ain sangatlah bersyukur kerana sepanjang kemengandungan ini, ain takde masalah alahan yang teruk..
Alhamdulillah! Until now masih lagi ok and lasak macam biasa! Siap kene sound dengan omak jangan lasak bonar! Lupooo ko mengandung? Wakakakakakaa :)

Satu lagi paling bersyukur sebab cepat dikurniakan rezeki! Mase mula mula kawin ain risauu sangat tau kalau-kalau lambat preggy, ain active sukan dari tadika sampai lah ke uitm, jatuh bangun kene tolak tgn lebam, kaki lebam, adalah lumrah seorang atlit...***cheewahhhh padahal balik rumah letak minyak sambil nangissss cakap dlm hati lasttt la ni aku nak join sport....hahahahaa***  pastu bernafsu gajah terhadap fast food! Seminggu tak jumpe kepsi/mcD/pizza/dominoz dan yang seangkatan dengannya, hidup bagai tak lengkappp.. Pastu stended ah couple time student tmpt makan merangkap dating merangkap nak wifi free paling hot mestilaa McD kan, wakakakakaka ^.^ disebabkan life style yang macam tak sihat ni terus risau, dekat dekat nak kawin je buat ayat touching.. " bakal suami, cam ne nanti kalau princess gagal lahirkan zuriat untuk bakal suami? Adakah bakal suami akan berpaling tadahhh?? Princess tak sanggup berkongsi kasih,biarlah princess mengalah.... Ohhh pergilah carik yang lain, princess tak mampuuu......." Haaaa ayat2 gittewww *penggunaan kata ganti diri adalah saje dioverkannn* mihmihmihhh motippp????

Atas dasar kesedaran ini, saye telah dalam diam meng-order set suburrrrrrr shaklee! Wakakakakakaa! Dasarrrr tak sabar nak dapat baby comel! Hahahaa setiap hari mengikut mase makan set subur senyap-senyap feeling-feeling nak bunting pelamin! Kahkahkahhhhhh


                                    Ain ambik set bajet set A, campur dengan Vitamin E

Yang paling syiokkk makan set ini sebelum kawin ialah, dia adalah 2 dalam 1, makan set subur tetibe eh kulittt pun tercantikk sekali?? Hahahahaa yeszaaaa itulah kebaikan dan keajaiban nyew! ESP adalah sumber protein terbaikk dari ladang! Parut parut,masalah kulit yang pelik2 semue lenyap! Tambah pulak makan Vit E dengan Vit C bertambah tambah pelik kulit tetibe terlebih cantik! Bakal suami macam - "ehh nape kulit princessss semakin lembut dan gebuuz ni, apakah rahsia nyaaa?" 

             
                                      Comel tak kakton-versi-mata-pandaaaaaaa T_____T

Princess jawab soklan bakal suami sambil hantar gambar kat whatsapps -

                                          
                                                     Inilahhh rahsie princess , wahai bakal suami ^.^
                                                          
Hiuhiuhiiuuu berbalik kepada kisah tadi, selepas kawin, iaitu pada 31st may 2013, kami suami isteri yang gembira( sebab lepas kawin terus honeymoon takpayah basuh periukkkkk) telah bebulan madu di Krabi, Thailand, dengan tekad dan harapan yang satu, nak baby plzzzzzzzzz!! Kahkahkahkahhhhhh.. Jauh kau sampai Krabi!

                             

Tapiiiiiiiii, harapan telah hancusssss! Sekali balik dari honeymoon bendera jepunggg berkibar πŸ˜₯πŸ˜₯
Cehhh terus sedih dan pandang vitamin dengan pandangan sinizzzzz, kembali gusar, masuk bilik air bukak shower duduk menangis sorang sorang bawah showerrr 😩😩😩😭😭😭
Takpe, mari cuba lagi di pusingan akan datang! Positif dan tekad!! Marilah kite ber-anak-kan anak jati Malaysia. Made in malaysia. Kahkahkahhhhh. 

Alhamdulillah berkat fokus,positif tekad dan tidak kenal erti jemu sejurus itu tadaaaaaaaa ::

       
                      Yahooooooo!!! Yabedabeduuuuuuu!! Princess berjayeee!! Hahahaa

Terus rasa diri dihargai dan disayangi dengan lebih oleh semua orang!! Yippiieeeee!!
Mengidam ipon5s pun dapat uolzzzz! Hahahaha! Terboikkk lah., next time mengandung iolz
nak mengidam ferrari, kuikuikuiiiiiii.. Syukurr merasa nikmat mengandung.. Sangat syiokkk dan besttt!
Now lagi best layan baby kick kick mummy.. Kadang kadang lagi best bile baby kick tukang rusuk mummy, memang terbaikkkkkk sangat seronok dier.. πŸ’πŸ’†πŸ’†πŸ’†

Demikian lah kisah termengandungan saya. Sebenarnye bukan terrrrr, penat berhempas pulazzzz! 
Hahahahaha! Alhamdulillah berkat doa, usaha semua :) sekarang menanti baby keluar :) InsyaAllah hujung March baby keluar.. Yeyyy mummy daddy cant wait to meet u darling!

Sekian lah kisah saye, usaha ke-mengandung-an 

lepas ni ain buat entry ape ain makan mase preggy k! Alhamdulillah takde alahan teruk, takde masalah kulit pelik pelik, takde lembik lesuuu yang over.. Tunggguuuuu!!

Kepada bakal perantin, yang nak cube set shaklee best ni meh email ain! 
Ain bagi special price everrrrr!
Janjiiii!

Hehehehheheehehehhehee

Email at - nurulaintairuddin@yahoo.com atau whatsapp - 0176781101 :)

Baibaibai i lebiuuuu olzzzz 

Cerita sajesaje :Next 2 weeks nak pegi babymoon plak dengan suami dgn baby dlm perut! Yayyyyyy!!!! 

        
      

                      Gambar shopping dengan makcik baby minggu lalu. Over excited, kedai
                      pun tak bukak lagi.. Kau hadooooooo? Hahahahaha










Sunday, December 29, 2013

Salam selepas setahun?



Salammmmmm!!!

Fuiyooooo jap jap nak kagum jat diri sendiri jap,

Gileeeee lameeee okk tak update blog! Hahahahahahaa

More than 1 years kot!




Alaa takpe, kehadiran dan kehilangan kite tak diendahkan punn,

Ibarat melukut di tepi gantang dan umpama timun dan durian, haa ayat feeling feeling sedih gitu..

Kuikuiikuiii

Untuk tidak membuang masa, marilh kite recap kehidupan yang telah berlepas, hohohohh


1. Kite dah lamaaaaa grad dah! Hahaha dah keje dah pun! Hahahaha lagi, nak lagi haha? Saya kerja di bidang HR bukan accounts dept pun, hahahahaa lagi kuat, dan part paling haha - keje adalah bosann dan boring dan tak best. Ok yang ni mcm rase patut gelakkan diri sendiri kerana tidak mendengar kata hati tempoh hari. Takpe barang lepas jangan dikenang, kelak merana badan.


2. Ain dah tunang! Yeszaaaaaaa! Pada December tahun lalu ain dah tunang dengan lelaki yang dulu kite selalu citer kt belogg tu.. Hahaha 


3. Oh tunang tu biase je, yang sebenar nye ain dah kawin dah punggggggg!! Wakakakakakak!! Ok sekarang boleh nampak tak berape kurun blog ini ditinggalkan?

Kalau ianya ibarat sebuah rumah, ia adalah sekarang rumah yang penuh dan dipenuhi anai anai

Wakakakakaka



4. Kawin bulan 5, sekarang dah bulan 12, *ok fineee lagi beberape dah bulan januari 2014 dah pungggg! Kihkihkuhhhh., baiklah sekarang yang paling latest dah mengandungggg punggg.. Wakakakakakakakaaa sekarang kalau belog ialah rumah, ia adalah rumah yang amat bernasib baik tak roboh lagi! Hahahaha cubaan untuk log in tadi adalah sebanyak berpuluhhh kali!! Kihkihkihh password lupeeeee daaa!

                   

                                                                 Hehehehehehe

5. Mase pregnant ain memang sangat laaa selalu godek godek blog mummy-to-be.. Ye la mane ade pengalaman ye dak.. Macam2 kene study ok! Apepun sangat la bersyukur diberi peluang untuk merase pengalaman mengandung ni.. Sangat lah menterujakan dan menggembirakan.. Maun tak gembira, org sekeliling sume tetibe sgt caringggggg ok!! Feeling2 disayangi semua..muahahahahaha!
Layanan suami pun first class gittuuuu

6. Dengan ini saya berharap dapat berkongsi kisah cerita akan dtg, kisah bersama suami, anak no 1' no 2 bila ada rezeki dan anak no 3 bila ada rezeki, mungkin berkongsi kisah orang gaji lari, kisah kucing yang menarik hati,atau ape sahaje selepas ini.. Saya berharap semangat ini akan terus membuak. WakakakAaa.. 

Ok itu sahaja itu kali ini. Bai semua. Semua? Ade ke yg bace blog kau ni ain? Hahahahahaaaa

       
              Yours truly - ibu gemuk mengandung anak no 1 bersama suami maintain kurus, grrrrr
















LinkWithin

Related Posts with Thumbnails