tajaan,

DenyutJantung!

Friday, May 14, 2010

patut tak persetankan traffic atau alexa?

salam penuh keraguan, chewahhhh. memang ragu ragu sekarang ni, hati penuh tande soal, kenape sekarang bile pergi ke mane mane, heboh cerita pasal traffic, nuffnang, buffered earning, alexa. mane pergi nye entry entry yang menarik, yang baca boleh gulingguling, baca boleh menitik air mata?

sebenarnye ape yang dikejar ye? memang lagi satu keraguan la.
ade orang berblogging nak kan kawan,
ada berblogging nak kongsi pengalaman,
ada yang berblogging nak tambah ilmu pengetahuan,
ada yang semate mate nak cari duit tambahan.

lain orang,lain gaya.

persoalannya,bila propaganda ni akan selesai? apa yang akan menjamin kepuasan anda?

kalau terusan begini, dunia blog kurang umm dah la, takde lagi cerita masam manis pedas masin. semua cerita RM, bukan redmummy, ringgit malaysia. hehe ;))

saya masih dalam persoalan.

sesape boleh bantu mengungkai jawapan utk persoalan ini?



26 comments:

pipiMuncet said...

takkan terhabis kalau nak trafic dan glamor dikejar.kalau traffic tinggi mendayut pun,kena usaha plak kekalkan.
penat kot. hehe


chill je. ada org baca,baca lah. tak ada,kita tingkatkan. ;)

syirah.ezanee said...

i blog bcuz i want to share not for money..huhu

Redbloodsnow said...

hahaha...tol tuh yang. i'm one of them..lalalala. tp yg tang alexa tuh...x pernah ler buat. hiksss.

but lately nih jek dok story²...terpengaruh bc blog yg lain :D

Nur -al- Ain said...

pipi,..
yeeee ;) jawapan anda terpaling tertepat. nah 10 bintang untuk anda ;) goodgirl!

Nur -al- Ain said...

syirah,
ehhh same la kiteee ;)) jom buat kempen nak.. hehehee

Nur -al- Ain said...

redblood, ngeeeee, sorry jike terlukakan hati. heheeee, takpe bgtau dapat seribu boleh menaikkan semangat .. huuhuu

FarhanaDr said...

Yang penting pade blog ni keseronokan.. Benda tu jangan penah luput jangan penah hilang.. Yang lain2 tu macam penyeri jek.. Heehee..

ChiLaBaey's said...

Lagi RM999.75 baru genap seribu ni kat nuffnang... macamana...??? Hehehehee.... :p

tOyO said...

aku berbelog sebab suka..
x suka x yah buat..
senang..^^,

pipiMuncet said...

tknak bintang.
nak STAR. haha


amik kamu.
loya buruk balik.haha

Liyanaa. said...

hihi i perasan selalunye lelaki lh cerita psl alexa, pr ke apa tah. serius benda ni penting sbb kalau org nak search sesuatu dekat google search, then terkeluar ur belog, kira mcm bertuah gila. sbb tu berlumba2 nak kejar benda tu. and sbb tu skrg ni keyword dh makin gempak2 sbb nk kejar google search tu laa :P hiho

Nur -al- Ain said...

farhana,
betul2, jangan entry jd penyeri, keduitan yang utama sudahhhh

Nur -al- Ain said...

pakngah tanye macam manaaaaa???? meh derma sini, tau la saya nak macam manaaa

Nur -al- Ain said...

pipi,, ohoooo, bagi kamu milkyway terus. semua ada. pakej ;))

Nur -al- Ain said...

toyo, bagi toyo 11 bintang kalahkan pipi. HAHA. goodboy. hoho

Nur -al- Ain said...

betulbetul.. yang i tension pernah dulu search lucah, blog i atasssss. HAHAHAHAAAAAmpeh tul. eh, i search tu sebab kat keyword menimbun hits lucah. gagagaggaaaa

Liyanaa. said...

ain. keyword apa tuuu? meh share nnt i nk buat entry tajuk like that HAHAHAHAHAHHAHAHAA

Nur -al- Ain said...

liyana, biarlah rahsiaaaa. HAHAHaaaa. takbaik kedekut.. lucah is the keyword dear. cepat pergi buat entry lucah yang comel. ngeeeeee

Miss Rouge said...

tak best la citer pasal traffic or alexa rank ni, nanti blog jd cakap pasal duuuuiiiitt je. bosan2.

~::sya_mujahidah::~ said...

salam..
awk same cam sy..pelik je tgk blogger2 yg sibuk nk kejar ranking trafik trtinggi.. adehh lah.. penat kot nk buat gitu..
sy berblogging ni sbb kepuasan dri, betul x ?
hehe, btw, nice blog!

'AQILAH said...

untuk naikkan traffic, nnti blog glamour, nuff pun naik, boleh cashout setiap bulan...heee.

Nur -al- Ain said...

miss rouge,
betul2.. nanti kene nyanyi lagu duit2 dimana kau duit. HAHA

Nur -al- Ain said...

qila, qila dah merase ke cash out setiap bulan? mari kita berkawan baik. ekekekeeee

Nur -al- Ain said...

sya, saya pun untuk kepuasan diri jugak. eheeehee, dapat duit tu sampingan ;))

AMIRA IS MIRA said...

ko pun..hati2 bwk kete.nnti aku org ketiga sedih lepas laki and family ko..haahaha

~Blabberina~ said...

mebi coz i'm not a student anymore..duit mmg priority. plak tu my background in IT,so rasa mcm xbest plak klu tak share a bit psl blogging.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails