tajaan,

DenyutJantung!

Wednesday, May 19, 2010

Tak Sia Sia Sesat Ke Jalan Yang Serong, Bertambah Pengalaman.

fuh, letih bereksperimen dengan template. sampai tak tido satu mlm. nasib baik dah siapkan entry auto publish sebelum tu, yang pasal libresse tu, kalau mase menggodek HTML lepas tu nk buat entry, jangan harap, nanti jadi la macam entry mintak tolong, hilang sopan santun i. eheeeehee ;)

betul kate bidalan, pengalaman guru yang terbaikkkk. saya macam bertambah knowledge sikit selepas sesat di jalan yang salah didalam pembikinan template. masih gagal, make ambik jalan mudah gune blogspot punye template. dah tau sikit sikit, tapi taknak la kalian semua pening tengok keadaan rumah yang huru hara. maka nanti kerja kerja renovation akan disambung selepas hati sakit ini terubat.

nak bagi tutorial sikit la, yang paling pendek, paling senang sekali.
hehe ;)
gua bukan expert maa, bagi yang senang saje dulu,

ok, hari ini guru gemuk nak ajar macam mane nak center kan widget kat tepi sidebar tu, yang dah tau jangan la pangkah dulu, tengok la betul tak cikgu gemuk ajar ni. heheeeee.

ok, mule mule macam biase la, pergi ke --> layout
pilih la ape widget yang nak dicenterkan. contohnya nak centerkan shoutmix,

1. click edit, make nanti akan keluar HTML yang panjang melingkau tu,

2. tpe center dalam <>, di awal HTML tu dan type /center dalam <> . sorry cikgu gemuk tak pandai la nak buat quote tu, sorry. nanti dah pandai cikgu gemuk akan edit balik entry ni okk

3. SIAP dah ;)

4. woooppp, jangan lupe save!

paham tak ni?
cikgu gemuk malas la nak print screen,
eh bukan malas button print screen rosak plak.
HAHAAAA ;))
maafkan cikgu gemuk ye.

ok, cikgu gemuk nak berehat jap la,

eh tauuu banyakkk sangatttt hutangggg tagggg, nanti jika ada mase dan kaedah, akan diselesaikan. hikhikhik.


6 comments:

SuFy said...

good info..:)

rizputra7 said...

nanti try...

Nur -al- Ain said...

sufy, thanks ;)

Nur -al- Ain said...

rizputra7, try jgn x try ;)

pakcik meon said...

pakcik tak fhm

Nur -al- Ain said...

pakcik meon, alaaaa. pakcik blanje tea tarik la,meh saye pahamkan di sana.. heheee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails