tajaan,

DenyutJantung!

Wednesday, June 23, 2010

Warkah Amarah Buat TM Net (nama sebenar)

salam sayang buat warga TM Net, walau dimana kalian berada,

ketika warkah ini dicoretkan, saya sudah tidak mampu bertahan.. hati ini meronta ronta pedih nak berkongsi penderitaan.. tiada tempat saya nak mengadu kerane semua orang memenangkan TM Net dan begitu juga kakak yang menyambut panggilan saya, sunyi tanpa berita.. saya putuskan meluahkan isi hati saya disini memandangkan ini belog saya dan dier saje yang akan memenangkan saya..

kalian di TM Net, di suatu hari yang cerah tapi sikit mendung, puas saye memujuk iba bapa saya untuk memasang streamyx di rumah memandangkan berukband, errrr broadband sedikit cacat di sini, kawasan bukit memang beruk gayat sikit, mungkin kawasan tinggi tak sesuai untuk mereka,. puas saya yakin kan ibu dan ayah bahawa adik saya takkan mengalami gangguan belajar mahupun melayari laman web porno, puas dah ketandusan idea saya, keringnya tekak dan air liur jangan cerita,bersumpah bagai mereke, jangan nanti mereke disambar petir sudah la..

sesudah saya berjaya mendapatkan restu ayah bonda, saya terpakse pule bergegas ke melake, nak dapatkan cop uitm di hatiku, berdesup ke sane, berderai wangggg. prosedur yang hanye mengambil masa tidak lebih dari 5 minit selesai dengan senyuman dan harapan dapat melayari internet tanpe kerutan di dahi, owhhhh.. bahagia dalam anganku..

kurang setengah jam dari pukul 5 saya sampai ke pejabat TM Net dan menghantar borang yang dikehendaki bersame segala butir peribadi dengan senyuman palinggg menawan dengan harapan proses dapat dibuat dengan lebih segera, saye pulang dengan semangat dan iltizam serte harapan yang tinggi untuk mengadap laptop dengan lebih tenang selepas ini... tiada kerutan dan muncungan bibir sedepa..

seminggu kemudian, abang pempasang wayar dari TM Net datang untuk pasang ape yang patut dipasang, kemudian kami jangka kurang seminggu, router atau modem akan dihantar.. tapi hari berganti hari, detik berganti detik, malam bertukar siang, harapan saya kian punah... di mana janji mu TM sayang? perlukah saya berkobolorasi dengan Abang Mazidul untuk mensoal siasat kamu? saya taknak itu semua terjadi.. saya taknak besarkan hal kecil ni, tapi hak saya sebagai pengguna telah ditindas.. cuti semester saye pun dah nak habis, tak dapat la saya berlagak dengan streamyx. mujur berukband saya setia walaupun masih gayat sebab kami di tempat tinggi, sabarlah berukband, kau masih tiada pengganti.

saya harap coretan ini mampu meleraikan segale kekecewaan di hati saye, agar lege hati ini dari memendam rase, kalau kalian di TM Net terbace, kesian kan la saya, hantar la modem saye, kalau susah sangat, letih kalian nak mendaki bukit everest ni, saye sanggup pergi ke tempat kalian.. biarlahhh, saya sanggup mengalah.. tak sanggup saya melihat ayah saya hanye bermain chess di laptop nye, tak dapat melayari facebook kerane saye sibuk berblogging.. hati anak mane yang sanggup melihat hal sedemikian rupe.

saye nak mengalah, saye nak bagi ayah melayari facebook nye sekejap.

kalian di TM Net, kerane kalian la hubungan kami anak beranak kucar kacir.. hhhuuuhhhuuu


19 comments:

dian said...

haha,ain tepon je TMnet 2 1ari puluh2kali smpai die bosan
ehh,amek yg uni pny ke?
yg dpt free laptop 2?

aren said...

samalah naseb kte..i dah apply nk upgrade streamyx dkt sbln lebih.tp smpai skrg xdtg2 umah pn nk buat upgrade..haishh

Nur -al- Ain said...

@aren

jom jom, kite bergabung.. ehehee

Nur -al- Ain said...

@dian

yupyup.. nnt dapat laptop hp mini sebesar tapak tangan.. hahahaaa..

Secret Drifter said...

kalau i u... i takkan ambil sbb sekrang TMNET sibuk dgn UniFi

cakap pasal TMNET sekarang ni mereka duk NETWORK DOWN.. menyampah betul !!!

oooo yea one thing.. saya BENCI MAXIS BERUKBAND !!! JGN APPLY K !!!

Legasi Piston Pecah said...

time abang aku pasang ok je..tak menunggu masa yang lama untuk modem dia sampai..ko apply pakej yang mana?
----------------------------------
Kesenian Gula Getah

sweetsal said...

sabar je la dik, tmnet memang selalu buat masalah..xpe sabar menunggu..

'AQILAH said...

customer service dia..ish ish...kalaula ada substitute lain selain stremyx, yg lagi elok...sure customer lari...ahaha watch out tm..

Nur -al- Ain said...

@Secret Drifter

i pki celcom broadband.. better kot dr maxis. hiii

Nur -al- Ain said...

@Legasi Piston Pecah

yg student punye pakej tu.. dpt laptop hp mini satu..

Nur -al- Ain said...

@sweetsal

sabarrr sabarrr ;p

FyZa said...

huhu..ciannya..kena repot nie..klu susah sgt p jmpa mazidul..haha

Nur -al- Ain said...

@'AQILAH

tu la.. nnt nak bkk company business gini la.. heheee

Nur -al- Ain said...

@FyZa

abg mazidulll tolongggg

Yatre Hayati said...

erm selalu dengar orang ada masalah bila nak pasang stremyx. susah ek?? kita tataw sebab kita pakai broadband

Nur -al- Ain said...

@Yatre Hayati

kite pun br nk pasang ;( sabar je laaa

.alie. said...

kena hello tm negeri tempat kita belajar...

alie punya hari tu dia godek sebab alie sendiri y call

kalau nak tunggu turn lambat la jawabnya..

lagi satu dia bagi priority pada org y xda line telefon..


alie punya siap semu dlm seminggu =)

rATu kEBaYA said...

lambatnye hantar modem.. nape abg pemasangan tu tak bawa sekali.. ade pringkat2 jugak ke? peliklah.. sabar ye dek.. esok-esok sampailah..

Samsul Hamdan said...

tepon hari2 tak guna jugak... jadi boleh utarakan masalah tu melalui emel.. sebagai bukti.. lampirkan bersama ... buat attachment.. semua surat dan resit.. pemasangan yang telah dibuat sebelumnya... mesti ader tindakan punya... emel -help@tm.net.my

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails