tajaan,

DenyutJantung!

Thursday, June 3, 2010

musim mengawan semakin hampir!

musim depan dah start cuti sekolah. apa lagi bile cuti sekolah, musim mengawan la kan, heheee~ orang kawin la sana sini, maka, banyak la jalan yang akan ditutup.
tu yg leceh tu, pastu lg leceh nk kene gosok baju kurung. haishhh.

orang kawin sekarang semua nak buat gah gah. tadi dapat card jemputan, dekat card siap ada gambar pengantin besar card sehelai. LOL! buat apa itu semua? ok la, supaye tak confius nanti. mungkin pengantin ramai sedare yang lupe wajah nye. ;p gambar kecik dah la yang, tak payah la satu page gambar kamu. agaknya sekeping card mau RM5, sebab memang unik dan cantik dan berkualiti la. takpelaaaa, orang banyak duit ;P tapi ain nanti nak kirim card gune email, blog dan fb sahajo. boleh? jimat ape. dapat saving duit nak ronda satu dunia nanti. T.T

sekarang lagi orang kawin mesti bagi macam macam dalam beg goodies tu ;p pastu nanti dpt pasu la, dapat bekas 4 segi la, pasu yang kecik tu la, ehehee~ mase teman kak ngah pegi Nilai 3 beli barang hantaran dulu, macam macam patern ado. yang penting ade fulus. hehee ;p segale macam jenis ade, segale macam harge pun ade jugak ;p tapi ain paling suke kalau dapat cumi. HAHAAA. i love cumi. nanti balik sejukkan pastu makan. kat giant ade je jual satu pack kan, tapi yang umah org kawin sedap sikit sebab free dan sikit, macam limited edition la.. ngeee. eh kau org tau tak cumi tu ape?

pengantin sekarang kawin baju diorang cantik cantikkk. macam macam style ade, tu sume la sambil tengok pengantin sambil suap nasi, sambil berangan sok kawin ape patern baju nak buat. HAHAA. sabarr la Ain, teruskan pembelajaran lagi 2 tahun tu. Hohhh! apsal lame sangat lagi ni nak habis belaja. orang nak kawinn ni. tau tak? sabar la hatiiii~

yang paling best part gambar. kan ramai pengantin sekarang buat gambar indoor n outdoor, chewahh. macam sukan pulak. kalau gambar outdoor tu sangat menarik okkk. tu yang buat acik semakin tak sabar nak kawin sebab nak ambik gambar banyakkkk banyakkkk. cari pengambil gambar yang propesional. tu la dah suruh adik belaja coz tu sebab nanti boleh ambik gambar free. dah jimat cost kan.. dier dah setuju, tapi mama pulak tak setuju. haihh, potong stim betul, kene buat kira kira balik. T___T

ok dah la, nanti cerita banyak banyak terus merepek perkara yang dibuat selepas kawin plak. terus tak nampak innocent nanti. kehkehkeh.

dah lame tak merepek kan, ;p

hari ni Lagenda Budak Setan keluar!

10 comments:

cemomoi said...

heee belum sampai masa, tunggu le time dia soookk

orang la ni bukan print kat kad je ada yang dah buat bunting dan banner lagik. tu sibbaik majalah3 n nona malas nak layan...

apa pon slamat menga... hoi buruknya perkataan yang bagi ni ain!

FyZa said...

haha..ainn kamu dah xpert hal2 mjlis khwin..skang nie ckp ja nk kad cmna..dr semurah2 smpai semahal2 nya..cm 2 gak baju ke door gift ke..apa yg pntng kita b'sederhana..=)

BLOG PUTERA YUSOFF said...

jarang orang bt majlis kahwin ikut cara islam. mengasingkan lelaki dan perempuan dan pergaulan yang teratur. tidak membazir. orang sekarang ukur status pengantin dengan majlis perkahwinan dan hantaran.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

xmO ajak l0lly p tengok lagenda dah cetan ?

Nur -al- Ain said...

@cemomoi

hahahaa. yang pahit itu kenyataan. ngeee

Nur -al- Ain said...

@FyZa

betul2.. kang dh beriye lepas majlis duit takdoooo. apo nk dikato. hahaa

Nur -al- Ain said...

@BLOG PUTERA YUSOFF

betul2.. tak patut gitu kan. ish ish ishhhh

Nur -al- Ain said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

ain pun tak jadi tgk hr ni.. waaaa. tensionnn

Syafrizal said...

ramai kahwin hujung minggu ni
saya pun sibuk gi kenduri hehe
tapi saya inginkan perkahwinan ikut cara Islam kalau boleh

Nur -al- Ain said...

@Syafrizal

betul2 ;p simple je kn.. kalau ikut islam takde la sanding kan ..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails