tajaan,

DenyutJantung!

Saturday, June 19, 2010

"i follow u, follow me back okk" ---> Perlu Ke Kite Ramai Follower?

hai semua... rindu nak merepek kat belog sendiri.. kesempitan mase je.. ade je keje tah pape nak kene buat, baru nak type blog, anak menjerit plak. -_- , anak jiran la.. ain mane ade anak lagi.. hihiii.. menggangu konsentrasi tuuuu..

topic yang Ain nak mintak pendapat korang semua ialah, Perlu Ke Kite Ramai Follower?

ape awak rase bile orang follow awak and lepastu cakap, "i follow u, follow me back ok" LOL! bile ade yang cm tu, terus rase minah/mamat/mimat ni tak ikhlas nak follow.. follow kite supaye nanti follow dier balik and dier akan dapat ramai follower.. ada ka patut?

kite follow orang yang kite rasekan kite taknak terlepas cerite best dari dier, yang kite betul betul suke nak bace entry dier, then kite follow la kan.. ni awak main suruh je orang follow blog awak mane boleh.. nanti tak follow awak kate ape pulak kan, nanti awak kecik hati pulak.. dah follow nanti orang tak bace blog awak.. ha cm ne tu nanti? awak lagi kecik hati kan..

alaa, lagi pun ape la sangat follower beratus, beribu, berjuta sekalipun, bukan mereke bace semua yang awak tulis, entah entah pergi pun tidak ke belog awak,. saje nak suke suke.. yang akan singgah bace dari 1000 follower agaknye paling tinggi 400 follower.. kot la..

lagi baik awak biarkan semua tu jadi neutrally, nanti awak akan jumpe la sape loyal reader awak.. tak follow tak bermakne jugak orang tak bace blog awak.. bile blogwalking tu macammm macammm blog best yang Ain jumpe, kadang kadang sampai stuck bace je entry dier.. ain ni ade masalah suke khatamkan blog orang yang ain rase, dier best ;) eheheee.. tapi nak follow dah lebih limit, so kite ingat je la url blog dier ;( bookmark kan ke terus. sonang!

Ain rase awak terpengaruh dengan myspace la, friendster la, nak carik friend beribu beribu, awak salah concept ni, kat blog tak payah la, kepopularitian awak tak diukur dengan followers pun, awak jangan risau ok ;p

awak semua rase cam ne? perlu ke tidak follower beribu, pastu suruh orang follow kite?



35 comments:

xRaafikx said...

saya sokong apa yang awak sampaikan ni. kalo nak follow blog tu, biarlah ikhlas. tak perlu suruh follow balik. kan ?

Nur -al- Ain said...

rafik.. kan kan kann.. iduo kene ikhlas.. nk follow pun harus ikhlas!

Spek PinK said...

haa...betul tuh.. slalu ada jek yg suh follow balik.. tp tgk blog la..kalo best,sy akan follow la..tp kalo rs mcm tak berkenan sgt.. sorry tp tpaksa guriskan hati dia la.. hehe.. alaa..kalo nk remove balik jd follower pn xpe la.. yg penting ikhlas la follow kan..
nice entry~! ;)
sbb tu sy follow blog neh~ :D

xRaafikx said...

yes. senang cite, semua kena ikhlas lah. :)

Nur -al- Ain said...

spek pink.. awwwww, malu la makk spek pink kate gituuuuu..

betul la, yang penting kene la ikhlas kan.. baru dpt pahala. ngeeehh

Nur -al- Ain said...

rafik, yup! gud boy.. hehheeee

Yatre Hayati said...

tak perlu nak bagitaw da follow ke belum. nak follow, follow jer la. heee~

Nur -al- Ain said...

yatre, betul2.. tepuk dade tanye selere la kan ';p

nisa said...

kak nisa ada pndpt yg trsendiri dlm hal ni..100% kak nisa sokong pndpt ain,tp ada juga brpendapat sbegini..mereka yg ramai followers biasanya bnyk menampilkn entry yg menarik..sbb kdg2 org yg followers ni akan tngok skilas ntrynya mnarik atau x?bila dy tengok betapa bnyknya followers dlm satu2 blog tu..automatik dy pun akan ikut follow jugak..after that bru dy tngok blog 2 ok ke x?kalo x ok..hahah, anggap je nk meramaikan pepolo blog tu..hehehe

Rashid said...

hehe.. entahle ain. sayapun tak terfikir pula sampai sana. Kalau nak follow .. follow je le kan. Kan lebih baik tangan memberi dengan ikhlas. tak payah nak tunggu balasan.

saya akan follow kalau hati rasa menarik .. ada sesuatu utk direnungi .. tak pernahpun minta di follow balik. kan macho gitu..

diyana said...

Dah biasa dah benda tu .

Kalau tak follow balik terasa so follow je lah tapi tak baca pon entri dia.Ye lah sbb dah follow sbb terpaksa bkn sbb adore kt blog dia.

*KEJAM kan ?

BLOG PUTERA YUSOFF said...

tapi kalau followers ramai sekadar senyap je buat pe

Legasi Piston Pecah said...

kalau follow sebab nak dia follow back apa gunanya kan?sekadar nak menambahkan jumlah follower aja..follow lah kerana berminat dengan blog tersebut...

------------------------------------
Game Show : Kata Kau , Sabtu 10 malam di Astro Ria

fiq said...

sokong3... =)

cemomoi said...

aaa mula-mula blogging dulu yea jugak... tapi bila dah lama gini terpikir jugak, yang ada secoet ni pon tak larat nak ziarah dorang. takpe la, takyah la nak kejar sangat pon yang penting ukhwah dan ada komuniti tersendiri

Roronoa Zoro said...

kalo dah follow tue xpelah.. perlu nak beritahu ke? hehe..

kalo ikhhlas nak baca, xperlu nak beritahu.. kalo beritahu.. nmpak sgt juz nak traffik sementara jer.. =D

Linglung said...

hahaa...nice one ain. gua pun sgt tak setuju den 'u folo i folo' ni. dan gua setuju yg mereka ni ingat blog ni macam frenster ato fesbuk kot...biarkan saja la mereka..

terima kasih selalu melawat blog gua derr :)

Nur -al- Ain said...

@nisa

ade gk yang cm tu.. tak dinafikan kak.. tapi lg best follow kalau memang kite suke dier ;p

Nur -al- Ain said...

@Rashid

eh same la kite.. heheheee ;p

Nur -al- Ain said...

@diyana

kejam tahap gaban.. hahahaaa

Nur -al- Ain said...

@BLOG PUTERA YUSOFF

ye la kot.. kene la memeriahkan suasane kan ;p

Nur -al- Ain said...

@Legasi Piston Pecah

yup yup.. kalau minat la follow kan.. baru la follow best difollow pun best ;)

Nur -al- Ain said...

@fiq

;)))

Nur -al- Ain said...

@cemomoi

hahaaaa.. kantoi cemomoi buat jugak.. hiiiii ;p ye la, yg sedia ade pun tak terkejar kan

Nur -al- Ain said...

@Roronoa Zoro

benar roro,,, itulah tang cube ain nyatakan.. hehee

Nur -al- Ain said...

@Linglung

yesszaaaa.. gua memang suke melawat orang derr.. heheeee..

Hidayah Ismawi said...

Totally agree with you .. usually if I see the tagline "follow me and I follow u back" terus tak jadi nak follow..

Will usually follow if I like the blog ..or the blogger..

Will link if I really really like :)

aMoR said...

perlu lah sbb nnti nk wat gthering

ween said...

bila kita biar kan readers follow naturally, boleh nampak sapa yg sincerely follow update kita. senang nak detect loyal readers, keep in touch n make friend with them. best :)

Maryam said...

sangat sokong :)

Nur -al- Ain said...

@Hidayah Ismawi

yeah ;p 100% agree with u babe ;))

Nur -al- Ain said...

@aMoR

gathering??

Nur -al- Ain said...

@ween

yup.. baru lah syokkk kan ;p

Nur -al- Ain said...

@Maryam

;)

FyZa said...

yup stuju dhn pendapat ain..;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails