tajaan,

DenyutJantung!

Wednesday, July 7, 2010

Racun Dan Madu Dalam Menyewe

salam semua ;)
macam lama plak tak berblog sepenuh hati..
maklumkan kini pelajar separuh masa kembali...
kejap je Ain dah part 5, makne nye dah 2 tahun setengah buat degree..
tapi ade lagi setahun setengah ;'(
ermmmmm pasal ape la dulu further account..
member lain semua 3 tahun je degree..
cemburuuu nye..
kelas ok la..
classmates semua menggembirekan, lectures pun so far so good ;)
sukeeeee.
so harapan nak naikkan balik cgpa tahun ni setinggi everest di Nepal

bile jauh dari parents, duduk menyewe memang la ade best and tak tak best.. tapi kalau kite tak pandai nak manage, tak pandai nak behave, susah tau.. jom kite tengok kebaikan duduk menyewe, ni kire madunye la..

1) nanti kite berdikari la,. takde sape dah nak kau harapkan pergi buatkan milo kau. pergi gorangkan cekodok kau petang2.. no more okk.. nak buat sendiri.. heheheee

2) nanti kite akan sedar bahawa membazir electric dan air adalah perkara yang sia sia. bahahhaaa.. you pay for nothing man.. what for? so jangan membazir, tak gune sile off!

3)kite lebih mengenal hati budi sahabat yang konon kamcing. bahahahhaa.. ni nasib la kalau dapat kawan yang sebenarnye bukan true friend pun. pandai pandai la carik kawan yang baik, kalau takde, baik takde langsung dari main tangkap muat sajo.. nanti orang nak ber-bff, kau pun nak, orang bahagie, kau masalah sana sini.

4)pandai menguruskan wang.. ehemmm ehemmm, semua pakai duit ok dewasa ini. satu hari purata RM10 tak lari punye la. so pandai pandai la jimat cermat.. nak hidup kan ;p

5) bebas la kalau duk menyewe, sape nak membebel pun.. sendiri la jage diri sendiri kan.. lepas dari ancaman leteran berbisa. wahhhh.. bahagia ;) tapi itulah yang kite akan rindu satu hari ni ;( believe me..

ok, bile duduk menyewe pulak conform akan ade tabiat yang dibenci kan.. meh senaraikan pulak tabiat yang dibenci, racun ancaman..

1) panjang tangan.. tolong la jangan ade dalam komuniti hidup menyewe bersama ni.. TOLONG SANGAT! kite kene la honest,jangan curik barang or duit org esp. nanti bile orang dah tak percaye kite, susah ok.. bukan si pencuri je susah dah tak dipercayai, yang di curi pun susah tau tak, rase susah hati je tinggalkan barang berharge kat rumah..

2)kalau tak rajin mengemas, jangan menyepah. kalau dah tau kau tak suke basuh periuk belanga, cawan buat milo, jangan gune.. stay away from sume tu, pergi beli nasi bungkus, makan dalam polisterin, beli milo kotak, so pastu boleh terus buang, tak payah lambakkan dalam sinki. bernanah mata pandang

3) jangan la langsung tak bermasyarakat. sesekali lepak la tengok tv, gelak gurau sende, di kau asyik buat hal sendiri, macam tak best la.. tak ukhwah.. ehehheee,, tapi jangan la busybody sangat plak.. lagi annoying gini! must balance ok ;)

ini saje lah coretan untuk hari ni, Ain mungkin patut cari makanan kerane lapar.
menyewe,lapar tak boleh dah merengek kat mak suh masakkan itu ini.. hihiiii..

dadaaaa


6 comments:

naz said...

apa yang penting. jangan jadi diri sendiri di kawasan orang lain. berlakon sikit haha

ChiLaBaey's said...

Cik Ain, kalau lapar kekanda kan ada... Hehehehehe.... :)

cemomoi said...

huuu yang no. 2 tu memang slalu, dan slalunya aku lempar aje sapa punya pinggan tu.. lantak la korang nak marah aku

aren said...

haha..dah 6tahun dok umah sewa neh.macam2 ragam budak rumah n pahet manes.paling sdh bila rumah sewa kena rompak.abes lappy kesayangan i ngn astro kena rembat.siot

Miss Rouge said...

huhu betul tu. kena ada ilmu hidup bermasyarakat. kalau tak semua org taknak jadi housemate :P

aina said...

bese la duk menyewa, tapi nasib baik tkde lagi yang panjang tangan. kalau ada mesti tabung aku ringan hahaha :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails