tajaan,

DenyutJantung!

Monday, April 12, 2010

video arab yang kelaka dan tidak lucah langsung,errr, tolong bagitau saya apa ubat batuk paling bagus?

Assalamualaikum ya sadiqati,
ana punya video arab dah siap.
ustaz tak kata best, tapi ana kata best sebab ini first time ana berlakon cakap arab.
cakap arab comel jugak,
sebab cakap sahaja, tak paham apa cakap.
entah iya ke tidak intonasi suara yang digunakan.

dah baik hati rajin nak upload video,
tapi inilah hasil nya,
blame the technology.(?)
HAHA ;)




ok, pesanan untuk mereka yang nanti nak buat drama arab.

1) make sure korang prepare betul betul story tu, macam kitorang, time tu nak shoot, time tu la baru terhegeh nak pikir jalan cerita. ok fine, Belajar dari kesalahan. jangan tuding jari salahkan sapa sapa, tapi begini la fun, HAHAHA. salah sana, salah sini. idea muncul sana sini. tido pun sana sini nak siapkan vidoe arab, bab suntingan, (ceh, sengaja guna perkataan suntingan) paling lecehhhhh, tapi masih gelak kalau ulang tontong drama arab tu.. ;)) hati tak la puas sangat sebab banyak yang kurang, tapi takpe. again, belajar dari kesilapan.

persoalan : BELAJAR DARI KESILAPAN atau DARI KESILAPAN KITA BELAJAR.
yang mana lebih relevant??

2) seterusnya, pilih tempat betul betul. jangan konon konon nak grand tapi nanti tempat tu bising, maka audio jadi tak best. macam mula mula kitorang pergi Jucso, tapi bising sangat, gagal aktiviti tersebut. jalan terakhir di saat terakhir, berlakon je la dekat uitm

3) jangan buat last minute. cheh, ingat ini cliche je ke ? tak tak tak, ini betul betul pandangan ni, sebab kita tak tau tibe tibe hari tu hujan ke ape ke. kitorang hadapi kesukaran sebab buat sangat last minute, maka hasil tak la best sangat. kalau banyak masa, maka boleh pergi shoot di pulau pulau cantik, wah. Grand drama ;) HAHA, budget? nak beli milo 3 in 1 pun pikir 2,3 kali di akhir akhir semester ni.. sedihhhhhh. tapi syok la merase idup cam ni, time semua orang mengeluh dah takde duit, boleh join mengeluh sekali. ha, baru la kita manusia normal (cubaan sedapkan hati)


4) pilih betul betul nak rakam gune ape. jangan ingat fon kau termahal, itu yang terbaik. tidak jugak. video cam fon Sony kawan saya relax je lagi power dari iphone saya. sound lagi best. fuh, jelez tau ;) digital camera macam tak digalakkan sangat la, sebab gambar maybe clear tapi sound hampehhh. camera saya, camera awak tak tau la.


5) paling penting, hafal la skrip. kalau tak nanti memang nampak sohih membaca. macam saya tu, baca skrip di tangan. HAHA, time present video, kene gelak sebab kantoi. cheh, dah cuba over sebaik mungkin dah. takpe sem depan akan berusehe lebih gigih ;))


pesanan ini untuk diri sendiri jugak sebab nanti kene bua lagi drama untuk lagi 2 sem. arghhhh. tekanan la, rasanya kan sem ni la paling terletih sekali. macam letih kuasa kuda. takde masa nak have fun langsung. ok, tipu. ada masa tapi sikit sangat. kelas pagi sampai petang. tido petang pun dah tak sempat, tapi bagus kan, tido petang nanti gile. nanti jalan bogel,pastu duduk kat bus station, orang semua takut. Ya Allah, mintak di jauhkan saya dan keluarga serta yang tersayang dari ter-gila. yang tersayang gila bayang dekat saye takpe, itu dianjurkan. HAHAHAH

ok la. pegi rehatkan badan dan minda. layan cerita P.Ramlee. tak penah bosan pun tengok. lagi kagum ni, nanti nak buat drama arab begini la. T.T


saya tak pernah panggil awak BERUKBAND kan? jangan la paksa saya panggil awak begitu wahai broadband. awak kan BB saya. nanti walau dah ade blackberry, awak tetap BB saya. dah,jangan buat perangai camni. buruk rupe bila saya berkerut tau. kedut pun nanti sebab awak yang asyik memutuskan hubungan.

bye bye.





apa ubat batuk paling mujarab?




3 comments:

Rashid said...

Ya anta ain .. ana .. hehe Bukan senangkan cakap bahasa arab. Apa lagi nak hafalnya..

ain..

Ubat batuk.. masukkan perahan limau kat madu kemudian minum. Atau minum madu dengan air suam..

Nur -al- Ain said...

pernah cube tu, rasenye tajam la. HEHE ;) teringat kat arwah nenek, dier yang buatkan tu sume. rindu nenek. Ya Allah, tlg kuatkan hati ni...

naz said...

erkkk i risau bila i cadangkan u tak hidup lagi haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails