tajaan,

DenyutJantung!

Tuesday, April 20, 2010

My Version of Grooming Tips. versi remaje simple ke kuliah.

kalau sebut perempuan, apa yang penting? Cantik? ohh, tu je tak cukup la baby, u mesti sentiase wangi and yang paling penting dan terpenting NO BO problem. ha, tau tak BO? google sekarang kalau tak tau. ni penting ni. bukan perkare enteng tau,

nanti awak busuk, sape nak datang dekat? nanti takde kawan, pastu awak depress. ohh, bahaye tuuu. boleh memudaratkan kesihatan fizikal dan mental.

meh kite share tip untuk sentiase cun..HUHU, meskipun tuan punye belog tidak lah cun, tapi saye yakin tiada BO kerane saye penggune, Adidas deodorant. sangat best,long lasting and wangiii. me like it veryyy muchhh.

:senjate wangi sayeee:

ok,here are My Version of Grooming Tip.

1. ok, firstly, cuci muke 2 kali. penting ni. tak kisah la ape brand cleanser awak gune, tapi cuci muke 2 kali. mule mule cuci dan bilas, pastu cuci lagi dan bilas. plus, tak perlu cuci lame lame sangat. tak bagus untuk skin. nanti tak moist dah. ;)

2. lap muke lembut lembut. jangan la kasar kasar, sakit kulit muke tau. pastu apply toner. hepppp, jangan kedekut. banyak banyak. toner penting tau. untuk segarkan wajah + untuk poripori muka anda. wewiiitt, muke saya tak tenang tanpe toner. argghh, nanti macam gatal gatal je. so, penting toner banyak supaye muke rase best. tak percaye try tepek toner banyak banyak kat muke. mesti rase gembire ;))

3. untuk yang kulit kering, anda kene pakai moisturizer. tapi kulit saye oily ;(( so, moisturizer tu simpan buat pekasam, bile muke sunburn baru pakai. HEHE. nanti bile pakai moist, saya akan pakai sunblock lepas toner. ni pun jadi habit. malam malam if nak keluar pun akan pakai sunblock.. HAHA ;) mana matahari yang nak dielakkan? tapi takpe, asalkan gembireeee

4. pakai foundation. yeaaaa, sikit lagi nak siap, foundation tak yah la tebal tebal. macam hantu cine nanti. sikit je, buat alas bedak, so bedak nanti tahan lame skit. kan? ratakan baik baik okkkk

5. ok, sekarang boleh pakai compact powder. sapu ke atas, so nanti darah akan mengalir selese. makcik saya kate, masa sapu powder, bawah mate jangan sapu kuat kuat, dap dap saje, sebab situ kawasan kulit paling nipis, so cepat berkedut. sebab tu dapdap saja sudah cukuppp. taknak caye sudahh. HAHA.

6. loose powder sikit,

7. eyeliner secukup rase. mule dari tengah mate,bawak ke hujung. nak effect mate besar, buat tebaltebal. saye rase mate saye dah cukup besar dah ni. huuuu

8. mascara. ohhh, tak lengkap tanpe mascara. zigzag sana sini, sampai lentik ;) kalau pakai baju kurung kan, sesekali nak nampak wajah kudus, biar nampak pucat, pastu pakai mascara je, tak payah pakai eyeliner. sure nampak kudus, wajah gadis lkampung yang molekk ;p

9. lip balm. fuhhh, make sure lip terpelihare. nnt lip buruk nak smile pun tak gembire kann. kite memang jarang ber-eyeshadow and blusher. Sayang saye suke saye nampak simple je ;)

10.before pakai baju, sembur Adidaran Deodarant 3 Action. saye gune yang tutup warne pink tu bestt, itu Control Anti-perspirant Spray.. 0% alkohol tau, sesuai kan untuk muslimah yang pentingkan kandungan alkohol, plus ini anti-whitening. so, baju anda ade colour kuning kuning tu. wekkk. tak tak, ini tak kan jadi begitu.. pastu selese sangat, tak melekit pun tau. mesti senyum je sepanjang hari. dah la tahan 24 jam. memang berbaloi baloiiii.. yang lain pun best jugak, tapi saya paling suke yang ni la. pink kan ;)

:Rahsiaku Kini Milikmu:
HEHE ;)
11. muke je cantik tak gune jugak.. mesti bermule dari hati yang suci murni tau. sebab kalau kite gumbire, mesti keseriaan terpancar di wajah. yyeeaaa, bile dah cantik jangan bongkak tau. tuhan marah ;) ingat tauu.

bye readers ;)












Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.




6 comments:

ChiLaBaey's said...

Wah jadi promoter nampak...:p

hamid said...

Photo Cindy Vmv and .....Photos and a variety of topicsPhotos and a variety of topics

hamid said...

LOVE YOU................

hamid said...

LOVE YOU....

Nur -al- Ain said...

Hamid?? Uiii dari arab ni.. Blog pun arabic.. Huuuu

Nur -al- Ain said...

Chilabaey ; hehe, crk makannnn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails