tajaan,

DenyutJantung!

Tuesday, September 28, 2010

DiGi iPhone 4 Play

ok, selamat bertemu kembali di blog yang sama, oleh pemerepek yang sama.. sekarang kite dalam mood ingin mengejar cita cita menggenggam segulung iphone 4G di tangan, ijazah setahun lagi.. heheheheheheheee.. jangan marah arr, ;)

task yang ke dua ni, kene bagi tau ape application dari iTunes Application Store yang digemari kan.. fuhhhh.. macam macammmm wooooo~ ain dengan baik hati dah print screen nak nasi tayang kat korang.. ooohhh, gune iphone boleh print screen.. best kan ;)

oppocooott, ni print screen kite main game tumbuk tumbuk kasi release tension ;)

ok, jom kite start..

page 1.

errrr.. yang background harus la gambar ruan rumah kan.. ehem ehemmm,
i dah berpunye tau.. hahahahaaaaa.. gile nyampah!!
ohh,,,, korang nampak tak tomtom tu?
haaaa, tu bukan rancangan Aznil- Tom Tom Bak tu,
no no no sayang semua...
tu ialah GPS..
berguneeee sangat untuk si bute tak hapal hapal jalan macam haku ni ha..
lalu 10 kali sesat 12 kali.. sangat la hampehhh..
yang bluetooth tu pun best ok, kalau takde ni, susah phone jenis lain nak buntutbuntut gambar..
heheee

jom pi page 2 plak,


ok, ni memang ain dah khas kan section ilmiah..
cewahhhh.. cube tengok segale dictionary ade kan tu..
mujur dictionary uganda tiada di sini..
kot tak mesti korang jelez kan..
hahahahaaa..
untuk pakngah yang hari tu tanye cm ne ain upload gambar dari iphone terus ke blog,
tu ha, ain gune BlogPress tu..
sonanggg sajoo
yang ni ain nak bagi tau rahsie ni,
yang 18000 jokes tu sangat function ok,
mase dalam toilet, sambil buat pelaburan 'besar',
kompem tak bosan kalau ade ni,,
hahahhaaa..

dah sudah jangan bayangkan...
jom ke page 3

ni pun ade sesat jugak dictionary pasal tak sempat nak organize,
kadang kadang lupe..
tapi application yang classes ( yang sebelah ipod) tu sangat besttttt..
segale assignment ain tersimpan rapi di situ..
segale tarkh keramat mengenai test, quiz, ade disane ;) ilysm application ;p
ohhh, yang magic trick tu untuk tipu budak budak yang memekak..
HAHAHAHHA

page 4 dan 5, atau lebih mesra dikenali dengan panggilan page papa.



ini game sahajo..
tapi ade gak la terselit sikit sikt app yang bbaru donload tak sempat tak organize lagi..
ini la page pakwe ain paling gemar..
macam macam game dule pernah wijud, tapi berjaya di sort out sikit sikit..
tapi ade lagi dalam arkib kat iTunes, so bebile bosan boleh tuka tuka game..
tu la best ade iTunes ;)
game yang clifted tu pun best dimain ketike dalam toilet sambil melabur..
keh keh keh..
comfirm anda terhindar dari buasir
;p
eh, yang application macam colour me up, sume tu untuk anak buah papa..
atau segale jenis budak yang asyik melalak,
nanti hulur iphone bukak Build A Word, terus diam..
alahhhh macam kat channel cartoon Astro yang WordWorld tu la..
tapi kan kene hati hati,sebab nanti memang agak sukar nak dapatkan iphone kembali..
kot dapat pun pakej dengan tangisan..
nyampah la kan..

ok ini last page, page 6

yang ni basic basic la..
biase je app yang ni kan..
cumenye terselit ian laces tu kan,
tu app care ikat tali kasut yang smart..
HAHAHHAAAA..
tah ape pasal ek app ni ade..

(;

ok, berbalik kepade soklan yang mane satu app peveret,
emmmmm. agak susah ni. jap jap.. scroll naik atas balik jap..
.
.
.

rasenye GPS - TomTom Malaysia Singapura tu la ;)
sebab best gile..
waima nak beli berus gigi pun boleh search gune GPS..
pastu kalau macam terpikir pikir ape la aku nak makan,
just tengok ape kedai makan and mane tempat yang dekat,
jimat mase nak ronda satu kawasan kan..
pastu kompem nye la tak sesat..
lagipun turut disertakan no pon kedai tu,
so kalau sesat, nak reserve ke, boleh terus hello je kan..
walaupun kekadang tah ape jalan kecik, kampung dier bawak,
tapi pasni akan sampai ke destinasi,
sekalipun tanpe senyuman, bersame peluh hangit tetap hadooo..
ayat yang buat peluh makin deras mengalir walaupun aircond di tahap maksimum : Recalculating. terus dalam hati berzikir, shitshit,gotohell..kau memang tutttttt (sensored)
heeeeee

ok la, ni ain punye,
korang punye??
share la sikit ape app yang best ;p



7 comments:

ChiLaBaey's Spot said...

Amboi.... Saya pun disebutnye yer... Ok2 terima kasih pasal app tu... Tapi saya pakai yang lain.... Sekarang dah tak pakai dah sebab banyak masa kat rumah dah... Tenet dah ada.... Hehehehe.... Best juga buat entry macam ni... Terfikir dah tapi malulah...

Hari tu terprint screen kat iPhone ni... Lepas tu lupa macam mana nak buat balik.... Cik Ain boleh ajar tak...???

ChiLaBaey's Spot said...

Dah pandai dah... terima kasih..... Cik Ain.... :) :)

joegrimjow said...

wahaaa
banyak btol apps dia
game sajooo

Nur -al- Ain said...

pakngah. amboi amboi.. tersedak pakngah er.. hehehehhe.. ok gud dah pandai ;)

Nur -al- Ain said...

joe. ehehheeee.. peneman setie tu. ;)

Nur -al- Ain said...

pakngah ;)

グリー said...

今年のクリスマスも後少しですね。グリー内でもクリスマスに備えて異性と交流を持つコミュニティが活発で、自分も今年のクリスマスにお陰で間に合いました!!みなさんもイブを一人で過ごさなくても良いように、グリーで異性をGETしよう

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails