tajaan,

DenyutJantung!

Sunday, August 29, 2010

Seuntai Kata Dari Hawa, Untuk Dirasa, Dihayati Adam.

Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


ini copy paste dari Yus ;)
nice kan..
bace slow slow, pahamkan dalam dalam ye kaum Adam.

9 comments:

aZLiNa aZiZ said...

Ohhh...indahnya ;p

*dah ada idea tok anniversary kami nanti ;p

kobEj0rdan~ said...

time kasih atas perkongsuan tersebot, hehe:P

visit me k, one of my popular post :

http://nazirulhazwanws.blogspot.com/2010/08/yang-mencintai-kamu.html

starz said...

salam....mintak izin nak share boleh??...=)

useriyana said...

banggalahh cmni..name yus de kt post ain.haha..

Nur -al- Ain said...

azlina, heheheheee ;) nice kan ;)

Nur -al- Ain said...

kobejordan, ;) nnt lapang kite visit eh ;0

Nur -al- Ain said...

starz, ok ;) boleh je..

Nur -al- Ain said...

yus, elehh.. ape bangge plak.. hahaaa.. ain copy yus nye.. boleh kan ;) ehh.ni buat sendiri ke copy paste gk?

zulkbo said...

Salam bertandang lagi..
ramadhan al-mubarak
semakin ke penghujung
carilah keberkatan
10 malam terakhir

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails