tajaan,

DenyutJantung!

Thursday, August 19, 2010

Kau Tunggu La Balasannye Pencuri Laptop!!!

lame tak blog bersarang? heheeee.. tu tande busy dan bukti saya seorang pelajar, yang merantau ke melaka untuk belajar.. bukan berpoya poya kat melaka ni.. hahaaaa.. banyak gile bende kene buat, test nak kene hadap, kelas nak diganti, kekasih (seorang) nk kene layan. upsss.. hahaaa..

hari ni kan ade berita mengejukkan dan mensaspenkan,, rumah depan rumah ain kene pecah masuk.. rumah student jugak.. 4 laptop hilang.. dengan hard disk sume.. anggaran kerugian dalam RM10,000.. kesian kan.. memang berat la dugaan macam tu kat student.. dah la laptop tu perlu,nak siapkan assignment yang berlambak lambak tu, dengan isi kandungan dalam tu lagi.. maun melalak kalau kene kat batang hidung sendiri.. memang kitorang bernasib baik pencurik jahanam tu tak pecah masuk rumah kitorang.. kalau tak cam ne ain nak update blog? -____- ishhhh, mintak selisih malaikat 44.. sebenar nye main cakap je ayat tu,, tapi tak tau pun maksudnye. heeeee.. sape yang berpengetahuan, cube explain sikit ayat tu - selisih malaikat 44.. apakah ertinye ayat ini?

tak patut la kan perompak ni merompak rumah student, kesian la dekat kami ni ha.. pergi la rompak rumah ketua perompak yang lagi banyak laptop dier dah rompak.. ingat laptop berharga 2 kupang ke? berkupang kupang tau, hingga berkupang dan berkuping untuk mendapatkannya.. heheee..

ape pun kepade awak pencuri, memang la awak tak berhati perut. takpe, hidup kan umpama roda, hari ni awak selamat, hari awak, esok lusa siapa yang tau.. saya rase tak patut nak doakan yang buruk buruk, mungkin patut doakan awak insaf, dan jangan buat lagi, tapi sekarang kan tuhan balas cash, takpe, tunggu saje..

ain nak tanye pendapat korang ni, agak agak la, mane tempat yang selamat nak simpan laptop?

jawab jangan tak jawab ;)

terima kasiiihhhhh~


10 comments:

Pocket said...

erk, dalam gobok tu ada lantai,
taruk sekeping lg papan lapis wat lantai palsu, sorok lah lappy anda dibawah tu.
kalau nak pakai.
sila buka gobok..
n angkat la papan lapis tu.

make sure jangan ada tikus dah lah .. hahahaha...kang abih dia makan lappy.. wow

Nudi said...

puasa -puasa pon nak mencuri ker.Hishh

ChiLaBaey's Spot said...

Dalam baju lah Cik Ain...oiii.... hehehehe..... Kenalah bawa merata2 kalau taknak hilang... :(

aren said...

aku pnh kena jgk kt umah sewa..best gila pencuri tu.dapat satu set sume cukup dalam beg laptop aku- ada laptop,external hard disk,broadband n henset aku yg xguna. tak cukup ngn tu dia g rembat lak decoder astro kt umah aku tu..siot betol.dah satu kerja aku nak pegi beli decoder baru pulak.aku nasihatkan student sume beli loker yg buleh berkunci solex bagai.nak lebih safety pasang alarm..

Nur -al- Ain said...

pocket, heheee.. thanks,, tapi adakah patut ain publish idea bernas ni disini? heee

Nur -al- Ain said...

nudi, tu la.. apa la kan.. sedih la diorg ni

Nur -al- Ain said...

pakngah.. hahaaaa.. mano nk sumbat pakngah oiiiii.. heeee

Nur -al- Ain said...

aren.. laaaa.. decoder pun curik.. mmg hampeh.. sure frust ek time ilang tu.. ni pun dh sakit hati bangat dengar, kalau kene sendiri maun nye setahun mengungkit.. hee

Aiza Hanis S. said...

simpan dlm coli ;p kan best kalau bolehhhhh! pernah rasa kot prsaan hilang laptop. rasa dye mcm akan membatalkan puasa huhu

cemomoi said...

dorang kata cabut bateri nanti tak bley detect

manusia itu durjana... sebab masa koi student dulu pon pnah kecurian.. dah la sengkek kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails