tajaan,

DenyutJantung!

Monday, November 15, 2010

Kisah Daiso Bergambar

salam satu Malaysia, tak jawab dose tau..
eheheheee..

eh ingat tak hari tu ain menceceh pasal Daiso? ade yang dah tau,  ramaiiii pun yang memang selalu pegi sini kan? besttt la.. pastu nanti kompom akan rase, woahhh, maju betul la Jepun ni.. bende ni pun dier terpikir nak jual? gileeee advance betui depa ni.. tapi satu yang tak best, barang barang dier, ade certain tu yang semua tulis dlm bahasa jepun, so kau takkan paham ape function dier. nanti pasti stress.. nanti terpakse main teka teki teka tekuk, wth is this.. haaa cm tu la lebih kurang..pastu lagi stress bile ko dh ade idea, tetibe ditolak mentah-mentah oleh pasangan/sahabat/musuh/guntingdalamlipatan .. tak logic, tak logic kata mereke.. so demmmm.. HAHAHA..


ok, yang paling penting pergi ke sini mesti membawe teman,
pilihlah teman yang terbaik.
kenape saye pilih yang ni,
kite tunggu hingge ke hujung entry okk.
;)

oh cube tengok belakang tu banyakkk gile kan barang yang best best ;)
RM5 sahaje ok!
semua barang RM5 tau


ha yang ni kat bahagian decoration makanan makanan sume,
yang tu nanti bleh gune untuk cucuk atas tembikai ke kan..
haaa itu la yang macam kat gambar kat paket tu,
tapi kalau korang nak gune buat cungkil gigi pun,
sape boleh marah kan?
hak andaaa..
muahahahha


yang ni pulak bekas tempat letak sos,
letak kicap pun boleh..
comellll la kan,
ni kalau beli sumpah tak sampai hati nak letak sos..
AHAHAHA..
yang suke makan kicap,takleh idup tanpe kicap,
bekas ini mesti sangattt membantu..
pegi dapatkan sekaranggg...


yang ni pulak kat bahagian basuh basuh baju,
huhuhuhu.. tu yang sebeleh kiri, gambar stokin tu tempat gantung stokin.
ha kau tengok, tu la  dah kubilang, orang Jepun ni sumeeee dier nak jual,
nak buat duitt.. ni pun ado?
kalau aku beli bagi kat mak aku, sumpah mama tak impressed.. 
hahahaaa. sangkut je sudahhhh kat ampaian tu,
tapi ain dulu pakai stokin pakai buang..hahaha,
dah pakai buang, malasss la nk basuh,
alaaa 0.99 sen je kat Giant, pastu duit mak lak tuuuuu..
ape ade kisah?
tak gunee punye anak kan...
haaaa, anak aku sok buat cm tu, siap kau!



yang ni kat bahagian doll gegirl..
siap ade jual baju asing asing tu,
minggu ni pakai baju ni, sok baju lain plak..
fuhhh, gile lecehhhh okk..
aku pun nak beli baju tetiap minggu kene jeling dulu,
ni kan pulak nak beli baju doll ni,
sumpah tak kan aku buatt..
HAHAHHA


yang ni kan kat bahagian kain buat jahit jahit, 
ape tah diorang panggil craft okt, yang poting tampal2 buat name tu..
tapi comel la kan diorang buat tu sume,
;)
ade banyakkk lagi kain kain yang menarik,
ni kire kalau korang nak buat something yang comel comel,
very the creative tu, ha boleh carik material kat sini la,
colour dier mmg variety,
pastu ok la kan RM5, dari ko beli kt popular ke, mahallll okk
ade banyakk jenis n corak lagi sebenarnye, tapi tak sempat nak ambik gambau ler
tengok sendiri nanti okk


yang ni macam yang buang toxic kat kaki tu,
bile bangun tido, gileeeee hitam mende ni,
yang ni ain pun pnah beli,
gile gelii ok pastu, 
tapi ok la,
kot ye plak kan segale toxic kuar..
kot ye, alhamdulillah la ;)
tapi,, errr sekali tu je la beli pun..
bajett lariiii..hahaha


haaaa yang ni perempuan punye bahagian tau,
kasi kurus muke, ramping pinggang, ha ape lagi yang anda perlukan?
semuaaaa ade di sini ok..
bile pandang kekadang cm pelik,
macam, "ehh ye ke ni boleh kuruskan pipi aku ni? betull ke ni?"
tapi ain pun tak tau la keberkesanan nye, tak beli pun..
yang pernah cube, share sini jom ;)

haaaa nampak tak kenape Daiso tu menarik?
boleh duduk berjam jam okk dalam ni, pusing pusing, tengok tengok, belek belek,
tetibe dah sejam..
selalunye kalau nak tengok wayang, pastu banyak sangat mase terlebih, nak tunggu cite start,
memang buang mase dalam ni la, memang layannnn..

oooh, pasal yang soalan utama tadi,
saye pilih si-dia menemani saye ke Daiso kerane
.
;
;

yeeeee, selamat duit orang belanjaaaaaa

HAHAHAHA.
haaa tengok kan bagus nanti dibelanje,
kalau pegi dengan orang lain tak selamat duit ok
mampus kene reject materialistik..
kahkahkahhhh

ok dah, korang gi la Daiso ni,
rasenye banyak lagi cawangan ade,
yang ain pegi ni Dataran Pahlawan Melaka,
kat atas Al-Ihsan..
ok nanti korang pegi, ambikk gambau banyak banyak buat review pulak ok ;p
kalau jumpe ain kat Daiso, arigato la sikit..
HAHAHA


TATATATATA


update : CAWANGAN DAISO (MALAYSIA)

Malaysia

Malaysia
Name:Kota Kinabalu
Address:Unit No S-101a, 2nd Flr,1 Borneo Hypermall, Kota Kinabalu, Sabah,Malaysia.
Floor area:6,889ft2(640m2)
Opened:7 June 2008
Name:Curve
Address:Lot 209,210,211,212 2nd Floor6,Ja;lan pju 7/3, Mutiara Damansara47810 Petaling jaya,Selangor Malaysia
Floor area:6,456ft2(600m2)
Opened:13 December 2008
Name:MELAKA
Address:Fl-30,Level 1,Dataran Pahlawan Melaka Megamall,Jalan Merdeka,75000 Bandar Hilir,Melaka Malaysia
Floor area:6,036ft2(561m2)
Opened:24 February 2009
Name:IOI
Address:BAIFU (M) SDN BHD Lot ES 1A, Second Floor, IOI Mall,Batu 9, Bandar Puchong Jaya,47170 Puchong, Selangor, Malaysia.
Floor area:7,554ft2(702m2)
Opened:28 March 2009
Name:Bukit Bintang
Address:Sungei Wang Plaza,Jalan Bukit Bintang,55100 Kuala Lumpur
Floor area:5,079ft2(472m2)
Opened:12 September 2009
Name:Johor Bahru
Address:No8, Jalan Inda 15/2, Bukit Indah, 81200 Johor Bahru, Darul Takzim
Floor area:10,868ft2(1,010m2)
Opened:1 November 2009
Name:One Utama
Address:DAISO 1-Utama LG308e, LG Floor, Bandar Utama City Centre Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan MALAYSIA
Floor area:6,812ft2(633m2)
Opened:17 March 2010
Name:Palm Square
Address:P4-P7th Floor, CPS Tower Centre Point Sabah No.1 Jalan Centre 88000 Kota Kinabalu, Sabah, MALAYSIA
Floor area:3,562ft2(331m2)
Opened:24 April 2010
Name:JUSCO MELAKA
Address:LOT-S33 . NO.2 Jalan Legenda, Taman1-Legenda,75400,Melaka,Malaysia
Floor area:11,363ft2(1,056m2)
Opened:15 June 2010
Name:Sunway Pyramid
Address:Sunway Pyramid Shopping Mall No 3 Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya Selangor Darul Ehsan MALAYSIA
Floor area:5,187ft2(482m2)
Opened:2 October 2010

 apa lagi?? kasi serbuuuu ramai2!



11 comments:

Kyuubi said...

wah bnyk juga brg diorg jual ni ye? mcm kedai serbaneka la ni :)

ikhlas dr,

Blogger 20 Sen

ckyn said...

hehehe sy duk jepun ni pun suka pegi daiso! brg mmg murah2. lengkap semua benda ada. macam2 ado. katsini 100yen je satu brg. mcm singgit la kalo kt msia nk ikot duit die ni.

mmg kalo pergi daiso abes beli smpai 20 brg hahaha

dian said...

wahh mcm mnarek je..
tp kat jb xde ke?
sob2

aTiKa aTeRkaH said...

hahaha..nak buat juga lah..tapi sem depan!!haha

cemomoi said...

baju raya takde jual kat situ ke?

Nur -al- Ain said...

kyuubi. aah besar jugak kdi ni.. bestt ';)

Nur -al- Ain said...

ckyn, best kn.. waaa kt sane lg murh ekk.. best nye kt jepun ;p

Nur -al- Ain said...

dian, alaa kt kl ade la babe

Nur -al- Ain said...

aterk, nk ikuttttt

Nur -al- Ain said...

cemomi, kimono ade la..hehehehe

cKyN WaN said...

tiap2 minggu kot pergi borong. merata2 kedainye. ade y besar ade y kecik hehehe

mmg tempat wajib kalau nk beli brg ape2 sebab murah kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails