tajaan,

DenyutJantung!

Friday, March 19, 2010

Patah Tak Tumbuh, Hilang Tak Berganti.

rentetan perjalanan kasih sayang, duka dan pilu bersama arwah nenek
ini semua entry lepas yang dicompilekan.
i just miss her DAMN MUCH!

semoga roh arwah ditempatkan bersama golongan orang beriman.
al-Fatihah.

Wednesday, March 4, 2009

jgn rampas dier!

7.30 am,
kepale ni macam kene himpat dgn batu bile dpt cll dari mama,
bagi tau nenek sakit..
demi tuhan,
aku terlalu syg, cinta kt nenek..
rasenye, dier la semangat, punca, kehidupan aku hari ni..
hati disiat2 pilu yg teramat sgt..
nape nenek??
nape x org lain?
tuhan tau tak betape aku syg, brape aku perlu nenek untuk idup..
umur nenek 60+, dan dalam usia cm ni,
nenek kene breast cancer..
nape????????
aku sumpah xpat terime kenyataan tu..
mampu ke nenek nk tahan sume sakit,
tanggung sume sakit tu..
kalau perlu ganti nyawe nenek dgn nyawe ain, ain sanggup..
tah cm ne kalau nenek takde,
rase gelap idup kalau pikirkn bende tu..
plz,,,, jgn ambk nenek..
nenek, ain syg sgt kt nenek..
semoge pembedahan tu ok ,n cencer tu x melarat..
nenek kene kuat k.
nenek kene ade time ain graduate nnt..
tu sume x gune kalau nnk xde..
ain xkuat utk idup tanpe nenek..


tuhanku cinta dia..
berikan la dia hidup,
xkn ku sakiti dia..
hukum aku bila terjadi...

terlalu syg nenek,
Habibah Bte Bujang.
guys, plz..., pray for her...

Sunday, March 8, 2009

sedi, pilu, sayu

love her!
dont leave me!


cucu2 nenek sume syg nenek..

sabtu, almost 9 pm,
ain sampai umh nenek,
dlm kete, berdoa sgt tuhan kuatkn semangat..
ain xnk nangis depan nenek..
nk bg semangat kt nenek..
papa kate ain kene kuat,
baru nenek x lemah...
sampai umh nenek dh tgu dpn pintu..
pilu sgt rase hati..
trus masuk bilik...
nenek, ttp macam biase,
sikit meleter sbb balik dh mlm..
tapi hati ain sgt sayu dgr leteran tu..
jadi tkt sgt kalau2 pasni x dpt lg dgr leteran tu..
tuhan tlg jgn ambk nenek..
pastu kitorg duk lepak2 kt sofa..
bork2, tapi x sentuh lgsg pasal sakit tu..

later,
mama dtg..
then tetibe mama tnye pasal sakit tu..
ain pun pure2 kuat semangat nk tgk benjolan tu..
dalam hati, getaran tu mmg melampau..

nenek tetibe ckp, "kalau mak meninggal, kuburkan kt rantau",
ain xleh kawal perasaan dh, terus mengamuk x kasi nenek ckp cm tu..
ain mntk nenek jgn tgglkn ain..
nangis9999999..
smpi bengkak mate..
pastu rase lege sgt, bile nenek kate,
"jgn risau, nenek kuat lagi.. nnt ain bwk nenek g tgk bunge, mesti nenek ok"
ain tau nenek nk jage hati ain..
ain tau nenek pun syg sgt kt ain..
tapi nenek jnj x tgglkn ain..
nenek jnj nenek akn kuat semangat..
nenek, ain syg nenek..
papa.. thanks kuatkn semangat mama, n ade di saat mama perlukan kate2 sokongan..
next week, 12 march, nenek operate..
ain maybe cuti nnt..
even friday tu ade test, tp xpe la..
lg pun dh ckp kt madam, xpat dtg..
ain nk jg nenek..

nenek, love u so much...




Tuesday, March 10, 2009

dah x sedih

sekarang aku dh semakin bersemangat..
dh dpt terime kenyataan dh..
dan sgt yakin nenek akn berjaye tempuh segale dugaan..
moge2..
ain perlu kuat !

thanks sume..
muahx!

Friday, March 13, 2009

nanny syg

120309,

12.30 p.m,
nenek masuk bilik bedah..
kitorg sume tgu luar bilik bedah dgn hati gundah gulana..
doa byk2, harap nenek ok..

4.30 p.m,
nenek kuar dr bilik bedah..
nenek dh sedar..
dier mengerang sakit..
tapi x nangis pun..

ramai yg datang melawat nenek..
alhamdulillah, nenek kuat semangat..
mampu snyum, bork2 dgn pelawat yg dtg.
lege sangat hati ni.
sehari suntuk aku jage nenek..
kdg2 bergenang gk air mate bile tgk nenek,
tapi cpt2 tenangkn hati.
nenek kuat semangat.. kuat sgt.
sikit x nangis, xmerungut..
aku kagum btul..
cm ne la kalau aku kt tmpt dier..
tah mampu atau tak se redha nenek..

nenek, cpt sihat ye..
ain syg nenek....

Sunday, May 10, 2009

selamat hari ibu

aku pasti saat aku kecik,
mama yg paling rapat denganku,
tukar pampers,
buat susu,
pujuk,dodoi2..
ingat lg mase umur 4,5 tahun,
mama slalu bacekn buku cerite time ptg2..
seronok

bile besar, skolah tadika
nenek jaga aku,
hbgn macam agk renggang,
tak tau kenape dan mane silap nye.,
mungkin hati terdetik,
kenape nenek yg jg aku..

masuk tingkatan 1,
aku masuk asrama,
hubungan dgn mama, semakin x rapat..
tah la..
sedikit kesal bile dikenangkn,
tapi time tu kn aku kecik,
xpikir pun..
form3, kuar asrama,
ddk dgn mama..
bile dh ddk serumah,
slalu bergaduh..
mama panas baran,
cm tu gk aku,
slalu xnk kalah..
nk kate cm ne,
dh semula jadi..

bile abis skolah,
g matrix...
nun di kedah..
time ni baru rapat dgn mama..
xtlmbt lg ..
slalu habiskan masa bersame2
abis skolah, rapat sgt dgn mak lang
mak lang xde ank ppuan,
mak lang angkat aku jd ank ppuan dier
mmg bahagie byk sgt mak
maklang masak sdp.
lagi bahagie,
semakin gemuk..

skang, uitm melake,
bile dh semakin besar, idup aku untuk 3 org ni,
mama, nenek, mak lang,,
mmg ssh nk bahagikan mase,
biar xde yg terase,
tp aku cube utk jd ank yg baik,,
semoge berjaye..

hati ibu sgt sensitif,
aku yakin sgt tu.
kata hati sgt kuat,
ssh nk tipu, xde gune pun tipu,
dr mate, dan gerak geri diorg dh tau..

nnt aku harap sgt ank aku baik,
xdegil dan nakal cm aku ni ha.
moge2..

amin

selamat hari ibu kepade semua ibu2 di muka bumi ini..

mama, along tau along mungkin bukan ank yg baik untuk mama,
tapi jauh dlm hati along,
along syg sgt kt mama.
mmg along keras, xpndi nk lembut2, tapi syg along kt mama,tu along pasti.
along bangge ade mama yg tabah, yg sabar dan ikhlas didik kami 3 beradik,
along nk satu dunie tau along syg mama sgt2.
latifah bte omar, nurul ain syg kamu!

nenek ; zali, si syara tu dh terlelap kt kaki mak dier tu ha
pak long: ha, dier dh tau syurga di bwh kaki ibu la tu.
aku ; terkesima sebentar! huuk~

notabwhentry; syara ank pak long aku yg br berumur setahun setengah.

Monday, January 25, 2010

AL-FATIHAH~





Wednesday, January 27, 2010

masih sedih

susah sangat nak menipu hati ni,
puas tersenyum, ketawe,
tapi hati tetap merintih sayu,
rindukan yang pergi.

disaat kite dlm kesusahan,kesedihan ni la kite kenal sape kawan sebenar, kekasih sejati. terime kasih sayang, sentiase ade untuk ain.
fana,mira,

dan terime kasih kerane sanggup bersusah payah utk diri ni,
sayang selalu, mohd fairul




4 comments:

Anonymous said...

I was looking for Women SUNGLASSES and was wondering if Elizabeth and James is the best designer for Women SUNGLASSES?

Anonymous said...

jangan sedey2 k..
org kate yang dah pergi tak kembali,klu kembali?..erkk???
wat rilek je.ain mmg baik..

Al-fatihah~~

Anonymous said...

jangan sedey2 k..
org kate yang dah pergi tak kembali,klu kembali?..erkk???
wat rilek je.ain mmg baik..

Al-fatihah~~

EZAD said...

sbr ain..AL-FATIHAH untk arwah..smoga d cucuri rahmat..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails