tajaan,

DenyutJantung!

Sunday, May 10, 2009

selamat hari ibu

aku pasti saat aku kecik,
mama yg paling rapat denganku,
tukar pampers,
buat susu,
pujuk,dodoi2..
ingat lg mase umur 4,5 tahun,
mama slalu bacekn buku cerite time ptg2..
seronok

bile besar, skolah tadika
nenek jaga aku,
hbgn macam agk renggang,
tak tau kenape dan mane silap nye.,
mungkin hati terdetik,
kenape nenek yg jg aku..

masuk tingkatan 1,
aku masuk asrama,
hubungan dgn mama, semakin x rapat..
tah la..
sedikit kesal bile dikenangkn,
tapi time tu kn aku kecik,
xpikir pun..
form3, kuar asrama,
ddk dgn mama..
bile dh ddk serumah,
slalu bergaduh..
mama panas baran,
cm tu gk aku,
slalu xnk kalah..
nk kate cm ne,
dh semula jadi..

bile abis skolah,
g matrix...
nun di kedah..
time ni baru rapat dgn mama..
xtlmbt lg ..
slalu habiskan masa bersame2
abis skolah, rapat sgt dgn mak lang
mak lang xde ank ppuan,
mak lang angkat aku jd ank ppuan dier
mmg bahagie byk sgt mak
maklang masak sdp.
lagi bahagie,
semakin gemuk..

skang, uitm melake,
bile dh semakin besar, idup aku untuk 3 org ni,
mama, nenek, mak lang,,
mmg ssh nk bahagikan mase,
biar xde yg terase,
tp aku cube utk jd ank yg baik,,
semoge berjaye..

hati ibu sgt sensitif,
aku yakin sgt tu.
kata hati sgt kuat,
ssh nk tipu, xde gune pun tipu,
dr mate, dan gerak geri diorg dh tau..

nnt aku harap sgt ank aku baik,
xdegil dan nakal cm aku ni ha.
moge2..

amin

selamat hari ibu kepade semua ibu2 di muka bumi ini..

mama, along tau along mungkin bukan ank yg baik untuk mama,
tapi jauh dlm hati along,
along syg sgt kt mama.
mmg along keras, xpndi nk lembut2, tapi syg along kt mama,tu along pasti.
along bangge ade mama yg tabah, yg sabar dan ikhlas didik kami 3 beradik,
along nk satu dunie tau along syg mama sgt2.
latifah bte omar, nurul ain syg kamu!

nenek ; zali, si syara tu dh terlelap kt kaki mak dier tu ha
pak long: ha, dier dh tau syurga di bwh kaki ibu la tu.
aku ; terkesima sebentar! huuk~

notabwhentry; syara ank pak long aku yg br berumur setahun setengah.

4 comments:

ichigo said...

dunia itu indah~

nur-al-AIN said...

terlalu indah hingga melekakan dan melalaikn ....

bee said...

tulah mak..die bebel..marah..die syg sebenarnya...

nur-al-AIN said...

to bee.,
btul2.. buat je mcm dgr lagu kn.. hiii~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails