tajaan,

DenyutJantung!

Friday, March 12, 2010

tip tersekat di jalan raya


apa yang harus kita buat ialah :

1) sediakan makanan tambahan dalam kereta. contohnya, keropok bika, air kotak perasa laici yang Yeos tu, asam masin. atau lebih hebat lagi buah-buahan tempatan ataupun roti dan jam strawbery. comfirm tak jadi marah-marah sebab perut kenyang suka hati. kan kan kan? pastu mesti terhibur dengan gelagat orang sekeliling yang seolah olah jelez kat anda. haha. kalau ingin buat amal jariah, boleh pelawa jiran jem di sebelah anda. kan dapat pahala.

2) ambil gambar banyak-banyak. ha ni untuk tingkatkan mutu pengambilan gambar. boleh ambil dari pelbagai sudut, atas ; untuk effect mata besar, dari sudut kanan atau kiri untuk nampak ayu. ha, nanti kepada sesape yang ade facebook atau pelbagai social networking yang lain boleh upload dan tunggu orang comment. untuk nampakkan anda seorang yang penyabar, boleh letak caption " tengok, tersenyum ketika jammed ". sure ramai kagum kan. yes, angguk angguk. kot orang sebelah nampak hensem/jelita, apa kate selamba pergi bergambar dengan diorang. dapat eratkan silaturrahim. HAHA. gilo

3) bukan radio kuat-kuat. kalau nak lebih afdal, bertukar la ke siaran IKIM, so nanti hati anda akan bertambah sejuk dengar alunan yang mensejukkan telinga. betul kan? mengikut kajian, kalau anda dengar lagu yang pening pening, nanti anda pun pening. ish, jangan jangan jangan. itu bakal mempengaruhi mood anda. jangan mudah dihasuti anasir jahat. *abaikan jika tiada kaitan*

4) buat student seperti saya, yang berdepan dengan pelbagai test dan presentation, apa kata, kita menghafal nota di kala berdepan dengan masalah ini. take it secara positive babe. tampal note yang berguna di bumbung kereta. tak boleh tahan panggil bumbung x). bila dah tampal note-note boleh baca dan hafal. pasti CGPA kita akan mencanak naik. yeah. 4 Flat dalam genggaman babe. tapi attention, membaca bahan berunsur ilmiah adalah terapi tido yang baik, terutama kepada saya. HAHA. maka, perlu berhati-hati. jangan sampai terlelap dan sudahnya, anda menjadi penyebab jammed. takde bagus

ok, itu saja untuk hari ini kerana akibat tersekat dalam jammed tadi hanya 10 minit, hanya mampu menjana 4 idea. nanti tersekat lagi kita brainstorm lagi. supaya kita sentiasa belajar menghargai jammed. dengan itu saya tamatkan penceritaan saya sekarang.


Repekan : makan otak otak di kedai, pastu cakap dekat abang kedai,
" abang, saya nak brain-brain satu bekas"
HAHAHA

7 comments:

Monkey D Luffy said...

banyak gak idea ko
blh tak online time jammed? hehe

gewd-gurL perhaps said...

hahaaaha.. ambil gambar dari pelbagai sudut, pastu orang sebelah tengoooOOk je.. pastu bukak cermin tingkap tanye : nak masuk sekali ke, saya nak up kat facebook nih ngahahhaa .. ^ ^

Anonymous said...

Genial post and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

fana said...

makan brain-brain banyak2 untuk tumbesaran otak

Nur -al- Ain said...

to monkey d luffy.
boleh je.. haha, lagi jelez geng jem di sebelah

Nur -al- Ain said...

to aina.
haha. btul2. merapatkan ukhwah sesame manusia

Nur -al- Ain said...

to fana.
jom poie makan brain brain. ilysm brain brain. huuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails