tajaan,

DenyutJantung!

Tuesday, May 3, 2011

Stim

Baru baru ini, atas sebab sangat teringin nk makan siakap stim, maka telah berjaya menstim siakap yang dibeli dgn harga RM 10 di Mydin. Ikan nya segar, insang belum merah, mata belum pecah. Isi keras juge. RM 10 berbaloi dgn usaha abg mat bangla tolong buang sisik dan siang ikan.. Kalau makan kedai RM 24 tauuuuu.. Masak sndiri coz adalah lebih kurang RM 12. Dasar budak accounting, wang adalah segala galanya. Muahahaha..

Kejadian teringin ni bermula apabila bersama housemate makan ikan stim di kedai alaaa kasim, sodap oii.. Kemudian lusa nya pakse pakwe plak teman masak kt sane, tapi tah kenape, kalau dah pkl 10 kedai mmg taknak buat dah ikan stim. Takut jem dier kate. Haaaa?? Aku datang mmg semate mate nk mkn ikan stim tau.. Ape punye prinsip diorang pki, tak mengutamakan pelanggan.. Dah tau demand ikan stim tinggi, beli la tempat nk stim bykkk bykkk.. Cube bygkn, kot org mengandung dr kelantan nunn mmg dtg nk mkn ikam stim, tp ko tak nak buat, abia sok anak dier kuar air liur melelih je.. Ko nak bertanggungjawab? Haisshhh Ala Kasim oii..

Ok, ni hasil ikan siakap stim buatan tangan dengan kecintaan dan keikhlasan <3






Hehehe.. Saje letak 2 gambar same posisi berlainan. Dah tu takkan orang je nk ambik gmbr mcm2 posisi kan.

Rase dier mmg sikittt lagi nak same macam ala kasim.. Kahkahkahhh.. Save 12 malam ni.. Oh kalau yang ddk umh sewe nak try buat, kene kretip skit.. Hahahaa.. Mane ade tmpt nk stim tu kan, make pikirrr la sendiri, gune la segala alatan yang ade.. Muahaha..

Resepi campak campak, yang paling utama ikan basuh sampai tak hanyir.

Ok dah. Nak study.
Byeeeeeeeee

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

cemomoi said...

ada perisa tia rasa ke tak? kang tak lulus plak

shidee said...

hai.. nice blog.. beautiful picture.. i love it..

if you have time come to visit my blog http://shidee08.blogspot.com/
do not forget to follow me..

thank you..
hehee..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails