tajaan,

DenyutJantung!

Wednesday, May 11, 2011

Hadapi Dengan Senyuman

semalam dengan tak berapa nak jayanya tamat la sudah sesi pelajaran dan pembelajaran untuk semester 6, fuhhh bukan senang wehhh.. gigilll lutut nak abiskan semester 6 ni..macam macam onak ranjau lautan berapi nak kene tempuh. ye la, kan bukan senang nak senang, bukan susah jugak nak susah..

paper semester ni, same jugak dengan semester sebelum ni, susahhh.. tak tau la, kenape tah bile samapi part kitorang punye paper mesti soalan lain dari yang lain. ok takpe, bertahan dan bersabar menanti keputusan. kalau aku dekan, memang kompom UiTM pun ade sistem graph2 macam SPM tu. HAHAHAHAAA

ok, sekarang mari lihat kronologi perjalanan akan datang.

Selasa, 10th May 2011 - selesai exam, terus pulang ke tanah air. takde ape untuk ditunggu di melake, lagipun rindu isi kandungan di kampung halaman....chewahhhh

Rabu, 11th May 2011 sehingga Ahad, 15th May 2011 - gembire hati dapat makan best best 5 hari ni, sebab pasni kompom memang musim megi kari berapi dengan telur kicap je la hari hari kannnn

Ahad, 15th May 2011 - petang akan berangkat kembali ke Melake, ini pasti disertai dengan perasaan maha dahsyat tak ingin pulanggggg!

Isnin, 16th May 2011 - melaporkan diri untuk practical di Atarek Kamil, Akauntan Bertauliah. huwawawawawaaaaaaaa... mentang mentang intern, dier buli kite suh dtg 2 minggguuuuuuuuuuu awal!!!! 2 MINGGUUU wehhhh! bagi la chance nak duduk umah, kutip syiling, kutip duit dalam poket mak ayah mase basuh baju, kutip duit tinggal2 atas meje, dah la pokai ni,bukan sikit sikit punye pokai,ni perumpaan nya macam bak kate amir im sorry tu, pagi makan kuaci, tgh hari makan kuaci, malam makan kulit kuaci. memang sadissss.. kasi chance duk umah lameee skit tak leh ke ha? terlukaaaa hati. orang lain start 1st June..terukk jadi bahan diorang, tapi takpe la, hadapi dengan senyuman ;)

ooo skang kan tak tau la mcm mane boleh terlekat tagline tu kt hati, bile rase something susah nak jadi dan telah terjadi, mesti cakap kat diri sendiri, - Dah jadi dah pun, maka hadapi dengan senyuman! seriuss sangat membantu esp bile stress kan tak dapat jawab paper final hari tu.. HAHAHAHAAAAA

eh eh, tapi kan korang rase amir tu like seriously dier kelaka ke? apsal bile ain tengok, sikit tak lawak pastu rase macam dier ni macam mintak penamparrrrrr je. tak rase ke? eh eh, im sorryyyyy peminat amir!


3 comments:

atty's said...

takpe..ain pasti ada hikmahnya tuh..gudluck ye

ChiLaBaey's Spot said...

Selamat berpraktikal... Makan maggi berapi jangan lupa pada saya yer... :)

Mia-Ina said...

wah ain dh nk praktikal..tahniah dh hbs kan sem 6....kuatkan smgt selalu ye

klik ur nuffnang ain

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails