tajaan,

DenyutJantung!

Sunday, February 13, 2011

[TUTORIAL] Buat Duit Dengan Twitter Melalui ChurpChurp

entry ini khas untuk syamshid dan sesiapa yang mengenali diri ini, ecehhhh

*setelah termenung mempikirkan pendahuluan yang sesuai, misi gagal. maka seperti selalu, skip introduction. mesti cikgu BM malu nak mengaku anak murid.. huwawawaa,,,

sebenarnye nk buat sambungan entry - Buat Duit Dengan Twitter tu.
ishhh, senang sangat tau cara dier, lagi senang dari masak ikan tiga rasa.
ok, mule mule sekali, yang perlu adik sam ade, ecehhh, mesti ko geli kan sam, HAHAAA.. ok2 kembali ke jalan yang benar...mule mule ko mesti ade Twitter. ini wajib. jika tiada Twitter, sile padam angan angan nak buat duit dengan Twitter, sambil padam sambil dendangkan lagu pelamin anganku musnah. gagal tapi bergaya bukan ;)
sign up twitter pun senang, lebih senang dari goreng telur goyang iaitu telur goreng yang kuning dier tak masak. ishishishhh...ha, begini lah gaya Twitter, Twitter bersimbolkan burung biru, sebab burung kan berbunyik tweet tweet, yang biru mungkin sebab pemilik burung bermata biru. burung ape?haaa,  sam ko lagi pandai kan bab burung burung ni..eheheheee ;p

sile la tekan SIGN UP, tanpe ragu ragu mahupun syak wasangka.
tekan SINI nak cepat!

ok, sesudah itu, isi la borang yang disediakan. borang ni kau jangan risau, takde pen dakwat basah bermata bulat pun masih boleh diisi. kau juga tak perlu risau tulisan buruk kakak reception cantik bakal mengeji, haaa tak perlu rasa ralat demikian rupe, hanya isi dengan kejujuran ok.kehkhekeh.

ok seterusnya, langkah yang paling menduitkan.
berdaftarlah dengan ChurpChurp. pasti anda beroleh kekayaan. heheheeeee. tapi sedarlah, tiada jalan mudah untuk kaya. tapi kan sam, kalau kau tanya Fairul, dier memang tau jalan short cut nak kaya.. err, kaya kasih sayang, KAHKAHKAH. geli den! ini la churpchurp yang digembar gemburkan, kau google, atau terus CLICK SINI (selepas habis baca okkk)

ko isi la borang ni pulak.. ni kene hati hati sikit, letak nama macam dalam surat beranak tau. sebab nanti senang churpchurp nak hantar cheque kat kau nanti dengan jayanya tanpa sebarang masalah. kalau kau letak name pelikpelik,apekah kau ade akaun bank bername pelikpelik? sudah tentu tidak kan? maka, berpijak la di bumi yang nyata. jangan taruk nama David Bechkam ok? nanti sam punya susu, david beckham dapat nama. wtf-aku-merepek-terlalu-panjang?

ok, ini adalah langkah palinggggg kritikal. tengok dan baca betul betul tau..

ok, bile dah sign up kan, nanti macam biasa la kene verify semua tu kan. alaa, itu perkara lazim la kan, ok, selang bebarape hari,kalau tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tau, kau akan diassignkan satu task. ehemmm, ni kau patut berbangga tau..kalau ade perasaan nk lompat katil tu lumrah.. tapi kalau kau tetibe rase nak cium fairul, aku tangan kan kau nanti. HEHEHEEE..

nanti kat awan tu, ade notification. haaa, cm ni ;

yeeehaaaaa, pakcik kayooo!

sabar! jangan terlalu ghairah. dapat job bukan bererti terus dapat duit. kene kerja dulu. kalau tidak dipecahkan ruyung, mana nak dapat sagunya. kan kan kan.
ok, nanti churpchurp akan suruh kau buat ayat tak lebih dari 136 patah perkataan dengan menggunakan semua keyword yang patut ade dalam ayat tu.

ok, macam contoh yang akak ain (??) dapat ni, keyword yang patut ade ialah : cornetto, #showyourlove dengan yang http://apekejadahbendepanjangtu. so, ape yang kite perlu buat ialah mereke cipta satu alat ayat untuk mempromosikan campaign ni, kire kite bersama sama mengiklankan product diorang ni la. tapi buat ayat yang manissss sikit. sebab sebelum dipublishkan, nanti orang churpchurp akan tengok dan kalau ok baru approve,. kalau kau kutukzzz baik punya., silap silap kau terus di senarai hitamkan. padan muko!

ha, pastu bile dah yakin dengan pembinaan ayat tu, tekan submit. check betul betul tau, sebab kalau tertinggal pape keyword dah takleh nak betulkan. ibarat terlajak perahu boleh diundur, terlajak submit buruk padahnya. jelas tak adik adik?

nanti bile dah diapprove, terus la ade nilai posenposen di dashboard kau.. churpchurp ni dah RM100 baru leh cashout. nampak tak dier mengajar kite erti kesabaran? maka, sabarrrr je la... dgn churpchurp ni lagi ramaiii follower, lagi banyakkkk kau dibayar untuk satu tweet yang di approvekan, so kumpul follower reramai!

mai follow ain kat twitter eh, : http://twitter.com/ainairul 
sempat promote!
heheheee
sambil menyelam minum air ;)


ha, dah la k. cukup la ni. letih laaaaa..

notabawahentryuntuksam : upah?

*UPDATE : ini memang entry lame, layout ChurpChurp pun dah berubah. hihiii.. motif nak ajak korang join churpchurp je.. memang berbaloi tau.. macam nuffnang gak Churpchurp ni.. ChurpChurp ni pun anak Nuffnang ;p jom la join. bestt


17 comments:

syamsid dhuha said...

addoiii terharu nye hati ku mmbace blog nih . thanks kak ain for da info . oopppss upah ?? haha next time nnti ade la upah die . x SUPRISE LA gtau skang . haha . ok2 saya pham C I K G U . jasamu sangat dikenang smpai bile2 . hak3

nyOng.is.me said...

mmm... leh try ni. gud info ain!

Nur -al- Ain said...

syam, ehehheeee.. ok2 cikgu tunggu ye,, hihiiii

Nur -al- Ain said...

nyong, small the pieces la babe! hehee

~♥ iella ♥~ said...

nnt akan ku terjah ke twitter mu..
Dan juga blogmu...

http://fadthnwan.blogspot.com

hamzah ian said...

tak kayo2 aku nih.. grrr..

Nur -al- Ain said...

iella, thanks babe!

Nur -al- Ain said...

hamzah ian, alaaaa.. sikit2 la... sabarrr

cEro said...

adoi, aku bukan pengtwitter yg tegar...
maklumlah, henset murah bunyi monofonik lg...
hehehe

aren said...

wah..pasni cik ain kaya buleh la belanja i.heee

Syafrizal said...

kena la rajin bertwit dan ada banyak followers hehe

Nur -al- Ain said...

cero, cehhh.. boleh sajo.. lagi vintage ;)

Nur -al- Ain said...

aren.. hahaaa.. masih menapak lg ni ha..

Nur -al- Ain said...

syafrizal.. yup.. tp tweet senang je..

Tn.Punya said...

tq2..baru aku faham kerjanya.. semalam aku dapat 1 assigment dalam awan tu.. tak tahu nak buat apa.. aku follow je guide dalam tu ..kira betullah apa yang aku buat ni.. tq ye bagi info ni..

fiqkbe said...

fiq x pernah dpt lak scheduled tweet tu. cmne ek nk dpt?

Nur -al- Ain said...

fiq, tah la.. kene rajin bertweet kot.. tak tau la.. hehee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails