tajaan,

DenyutJantung!

Sunday, October 4, 2009

#$@%&@ punye orang


Bendera Keparat!

Buletin Utama TV3 melalui wakilnya di Indonesia, Didik Budiarto malam tadi menyiarkan berita, sukarelawan Benteng Demokrasi Rakyat, Bendera, di Bogor mengistiharkan perang keatas Malaysia. Kumpulan dianggotai lebih 200 ahli itu secara jelas bertekad mengepung Kedutaan Malaysia di Jakarta. Pada masa sama mereka membakar kertas dicetak Jalur Gemilang dan lambang kerajaan Malaysia.

Ahli kumpulan sama membuat kenyataan kononnya mereka akan ke Malaysia, melakukan serangan. Tindakan itu berikutan Malaysia didakwa mencuri pelbagai entiti budaya mereka antaranya tarian dan makanan.

Mungkin ahli Bendera fikir, menyerang Malaysia semudah menagih servis ‘bencong’ atau bapok di Taman Lawang, Jakarta Tengah. Berhentikan sahaja kenderaan, bencong menanggalkan baju lalu menari di hadapan cermin depan.

“Tips nya pak, tips nya!,” jerit mereka.

Keparat!



7 comments:

Mohd Nasri Md. Nasir said...

xyh bg la sgle jnis derma kt indon si** tu..
bzir duit je..
mood:marah terlampau...

naz said...

mereka masih mundur fizikal dan mental

nur-al-AIN said...

to naz,
yea~ btul2.. mundur xgune punye org

nur-al-AIN said...

to nasri,
yup, btul2.. biar dier tau langit tgi ke rendah!

boikot indon!!!

Aina@Azila said...

Memang menyakitkan hati. Dalam pada kita sibuk dok tolong bagi bantuan kat mangsa di Sumatera, boleh ker die orang buat cam ni kat kita? Oh my goat..oh my goat...

Tak pernah lagi buletin utama menyiarkan berita buruk mengenai negara jiran tu, tapi bila buletin utama dah mula siarkan.... bermakna kita semua kenalah ambil langkah berhati2.

nur-al-AIN said...

to aina,
yup, diorg ni mmg mcm anjing, menyalak x sudah..
xsedar diuntung!

nurafiqah idris said...

bodoh ar indon.
tu la rakyat xtau pape,nak kecoh2.
sengal.
tapi some of them je perangai xtentu arah.
setengah 2 ok je.
bodoh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails