tajaan,

DenyutJantung!

Saturday, October 17, 2009

mangsa gempa bumi padang, patut tak kite.....

soalan mingguan minggu ini,


patut ke ha kite bg derme??

ko rasa :

a) PATUT - kenape???
b) TAK PATUT -kenape?


anda tentukan,
jawab jgn xjwb!



notabawahentry : harap maklum ini bukan quiz, kerane pade musim kegawatan ekonomi tiade hadiah mampu dihadiahkn! sekadar berkongsi pendapat!

*blupblup*

(old post)

Bendera Keparat!

Buletin Utama TV3 melalui wakilnya di Indonesia, Didik Budiarto malam tadi menyiarkan berita, sukarelawan Benteng Demokrasi Rakyat, Bendera, di Bogor mengistiharkan perang keatas Malaysia. Kumpulan dianggotai lebih 200 ahli itu secara jelas bertekad mengepung Kedutaan Malaysia di Jakarta. Pada masa sama mereka membakar kertas dicetak Jalur Gemilang dan lambang kerajaan Malaysia.

Ahli kumpulan sama membuat kenyataan kononnya mereka akan ke Malaysia, melakukan serangan. Tindakan itu berikutan Malaysia didakwa mencuri pelbagai entiti budaya mereka antaranya tarian dan makanan.

Mungkin ahli Bendera fikir, menyerang Malaysia semudah menagih servis ‘bencong’ atau bapok di Taman Lawang, Jakarta Tengah. Berhentikan sahaja kenderaan, bencong menanggalkan baju lalu menari di hadapan cermin depan.

“Tips nya pak, tips nya!,” jerit mereka.

Keparat!




15 comments:

Daud Mili said...

salam kenal...~.....indonesia dah melampau...tapi kalau nak bantu...bantu aje...sebab mereka susah...tak semua indon jahat...aku ader kenal 2, 3 orang dalam internet...aku tanya diorang,diorang pun x nak amik tau... mereka pun macam kita, ada golongan extreme ckit....golongan tuh yang baran ngan kita...hehehe...sekadar pendapat..

Nur -al- Ain said...

salam.

erm, mmg btul jgk tu, tapi geram dgn ape yg diorg buat..

tapi ade jgk dgr indon x terime bantuan malaysia, alasan dari sumber judi.. kot ye la..

dunie,duniee..

pakcik kordi said...

ceh...ape pye indon...tk tau malu..ngade2 lagi plk tuh..kalau pakcik ah,pakcik jumpa ketua bendera tu,pakcik lempang 18 das,pakcik mkn ulu hati dia,pakcik santet usus hepotalamus kanan dia,pakcik sentap arteri dia.pastu pakcik rebus belikat dia.br beliau tau siapa pakcik.kan nur al ain?ha...

Nur -al- Ain said...

to pakcik kordi,

dimaklumkan bahawa,anda tidak menjawab soalan.

sila cube lagi!

tq

x)) hehe

pakcik kordi said...

hahaha..tk patut...diorg ptt disantet dgn pakcik kordi dan gabrielle!kah kah kah!!!

Daud Mili said...

Teringat la kisah kawan2 kat facebook yang asal dari indon, sanggup remove member2 diorang dari malaysia, sebab terlalu marah....
sbnrnya rakyat indon sana di"api2' kan oleh media diorang...skrg dah kurang ckit dah...hee

{lumut} said...

tolong je..
dapat pahal..sb x semua indon tuh jahat kan?


hee..weh,jgn la sedih..aku pon sdih mcm ni...tp ko jgn isaw..aku akan selalu ke sini utk melawat kamu..
nnti kalau aku dah bersedia...
aku jmpe kamu.mane tahu nnt aku ade rumah baru pulak kan..=)

Nur -al- Ain said...

to pakcikkordi & gabriella,

HAHAHA! idup pak cik dan gabriella 3x!!

moh pi santet mereka!!

santet tu ape ha?!

Nur -al- Ain said...

to daud mili,
cm tu skali er, mmg la dasar x sedar diuntung.. menyampah la!

skang dh ok skit, maybe diorg dh terperasan sp yg tlg kerabat dier bile jd gempa bumi cm tu.

LOL

Nur -al- Ain said...

to lumut...

nnt dh pindah umh baru, roger2 gua k cik mut!

semoge hati ko sng slalu cik mut ;)

EyraRizal-Makeup Artist said...

heY! ade makeup class kat seremban 15/11 ni. sape2 yg berminat, register la cpt2 tau! 016-2128740

http://www.eyrarizal.com

joegrimjow said...

ain bagi email kat mana?
joegrimjow@gmail.com ??

seroja jingga said...

tolong menolong ape salahnye..
asal ikhlas

Nur -al- Ain said...

to seroja,
tp kalau x ikhlas cm ne??

raxm raxis said...

rs boleh je bantu...
kita tolong..
dpt pahala...
diorg nk hentam kita...
kutuk kita...
dulik apa...
biarkan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails