tajaan,

DenyutJantung!

Saturday, February 13, 2010

jangan baca kalau sedang marah

start je cuti bermakne kite akan tuka profesion. tuka care dressup, kalau student time student pakai comel-comel dan manis manis, supaye bile pakai kad matrix tak nampak pelik macam,- lah, aku ingatkan keje potostat. pakai sopan dan santun supaye mak guard tersenyum lebar tiap kali melihat kelibat melalui UiTM di hatiku, bile cuti otomatik akan jadi bibik, atau lebih mulie digelar suri rumah. ok, tuka-tuka baju, takyah pakai comel-comel, manis-manis, atau sopan santun. pakai tshirt besar dengan short sebab cuace di Malaysia panas. kalau skang di kawasan beriklim sejuk boleh la pakai sweater tebal yang jual dkt universal traveler tu, skang kan tgh sale raye cine, boleh beli harga murah. tampar pipi supaye sedar ini Malaysia. ape yang cube nak dinyatakan ni ha??? ish, aku pun tak tau la.

hari ni tak tau nak masak ape. ade ikan bawal. setelah renung dan tenung ikan tu, tink2, jom masak kari... tibe tibe, oh mann, serbuk kari babas dah abis. ish tak leh jadi ni, tanpa babas siapalah kari ku. tapi menambah burukkan keadaan, tahap kemalasan yang tinggi menyebabkan hati berkata, takyah la g kedai. masak sambal je la. yeah! maka nya, masak sambal yo la. goreng sawi. siap lauk hari ini. pastu ade sedikit rajin, buat stim ikan masin jeruk tu. wow. tak sabar i nak makan u. ish, cuti-cuti ni equation dier ialah
kau tak percaye? tanye la mane-mane student. eh, tapi memang ade yang kate "aku makan banyak, tapi tak gemuk-gemuk la. tu aku makan je" HAHA. kau kate la gini, dulu aku pun kurus tahap zombie, skali riak makan je macam ular, tah bile badan naik pun tak tau. pastu terhegeh nak dapatkan kembali bentuk badan yang ideal. ceh, poyo.

aktivit yang dijangka akan berlangsung hari ini ialah
1) nak merayau jap.
2) nak kemas kerete yang dah macam rumah tinggal atau kapal karam
3) hantar kerete untuk dibasuh oleh MR.RIGHT saya. basuh bersih-bersih supaye ia menjadi lambang cinte kite ye. tak bersih make tak cinte. HAHA, zalim
4) kalau takde aral melintang, malam ni nak...... nak ape ha? nanti la pikirkan aktiviti malam. huuuuhhhhhuu.

dah lame tak letak gambar dalam blog sendiri, nanti tak market plak pemilik blog ini. ish, jom letak gambauu. ha! skang anda keliru pemilik blog orang melake atau N.9? renung-renungkan, dan selamat beramal di raya cina inii.






aik, gambar yang pertama dan last same? haha. memang sama, jangan tak percaya sampi scroll up and down banyak-banyak kali.kah kah kah. saja nak uji anda prihatin atau tidak.

kalau nak tau, ni la umah yang PM Najib datang rasmikan kat melaka, kampung Mortan . huhu. i baik dengan tuan rumah ni u.. hari-hari i makan sini. umah cik kembar darla. ok, nak g basuh kete. biar bkilat, kalahkan jimie aiza. HAHA. muah muah muahhhh.


"jangan baca kalau sedang marah, kerane ini entry tiada motif dan manfaat, hanya sekadar suke-suke di siang hari yang bosan dan panas"




3 comments:

Lady B said...

comelnye pics kat tingkap tu~

Rashid said...

ermm nampak bergaya dan manja gitu bila berposing. Terutama kat jendela umahtu.. hehe

pssttt..

fana said...

mortan celah mana weyyy. morten la.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails