tajaan,

DenyutJantung!

Tuesday, February 23, 2010

cinta itu membunuhku.

rasa macam demam la, tak sedap badan.( bukan sebab masin peluh) eh,ni betul, bukan ayat sebab malas nak pegi kelas esok., hati memang semangat nak g kelas, tipu? huh, tak caye sudah,nama kau dolah, T_ _ _ _ k kau sebelah. HAHA. cube try isi tempat kosong tu. mencabar dan lucu tau. skang kan musim panas, panas betul sampai abis sunblock cair, bukak meleleh je. benci benci benci. setiap titik sunblock ibarat setitik peluh pengilang sunblock. WTF? kau memang semakin terror merepek skang ain. tahniah. bakal raja repek yang pertama.

hari ni nak share pasal orang yang baru bercinta. bukan baru macam budak darjah 3 atau masa tadika tu. no,no,no. ini macam baru 1 bulan/2 bulan bercinta. yes, semua orang akan lalui time ni, mustahil kau couple terus dah setahun. pelik kan bunyik cam tu. ingat ni wayang ke, baru kawin dan Setahun Kemudian, anak satu. ish tu cerita wayang ok, kita hidup di bumi yang nyata, sedar kan? ini bukan tips, aku bukan hot atau otai yang dah 50 tahun kawin, beranak,bercucu dan menulis blog. oh bukan. maybe nanti, itupun kalau kau click nuff aku dan aku kaya. kot tak kene membanting tulang mencari sesuap rezeki, tak sempat berblog. HAHA. sekadar berkongsi yang aku tahu dan rasa. pengalaman kan guru yang terbaik, pegi google kalau tak caye. ish

@ girls, please jangan harap sangat attitude yang baik dan mulia pasangan tu akan berkekalan sampi tahun ke 13 percintaan, yes, memang dier baik. tapi ingat sedangkan sungai boleh berubah, inikan hati manusia. alah, nak senangkan contoh, macam masa mula-mula kau nak laptop. mesti kau akan kata, "alah puppy, memang penting ni, gegirl kene buat macam2 keje la puppy, tak lengkap diri ini sebagai student jika tak berlappy dan berbroadband" ha pas dapat, kau mule berblogging, facebook-ing, myspace-ing dan sebagainya kan. please tak yah deny, or menegakkan benang yang basah, coz i also did it. HAHAHAHA. girls, please. after 1 year couple, true colour will reveal. just wait and see. sebab tu jangan menaruh harapan yang dier la paling baik. HOWEVER, chewah, macam public speaking plak, kite kene la terima pasangan kita tu seadanya. jangan la kekwat mengalah kan kau Dato CT. jangan la asyik nak ubah pasangan or mintak diorg jadi macam yang korang nak. tu nanti seolah-olah, kau couple dengan cermin jelmaan, and ur couple pun tak kan happy sebab dier tak boleh jadi diri dier yang sebenar. get it?

@ avoid bohong-bohong. takkan dari awal nak tipu-tipu. tak comel ok. nanti kantoi, percintaan putus di tengah jalan, maka kau bergenang air mata seminggu. pun tak best. jangan la hipokrit, macam selama ni kau suke makan burger bile pegi McD, tapi takut comot, trus cakap, "eh, I memang health concious, tak makan makanan macam ni sume"
makanya, selepas ni kau termalu sendiri la kalau tibetibe teringin nak makan burger kan? ape kate ubah " i saje makan yang comotcomot ni nak tengok u sanggup tak layan i pasni," haaaaaa.berani try?
tapi bohong untuk jaga hati tu sikitsikit perlu jugak. HEHE. adat la manusia kan, mana terlepas buat silap. kita try minimize la sebaik mungkin. dah, jangan tipu tau, nanti tuhan marah, lidang kene potong.

tadi banyak idea, tapi pastu rasa demam mendatang plak. atas nasihat pakar, saya perlu tido, supaya esok boleh bangun pagi dan pegi ke kelas. ok, ni bukan alasan. tolong percaya.


mine is always the best. ilysm en.perol





2 comments:

TerunaGiler said...

cintakan tanahair je la senang.. tanam durian leh gak dapat hasil nnti.. hehe

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

wah ain mcm dah jadi doctor cinta plak.. hehehehhehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails