tajaan,

DenyutJantung!

Friday, September 14, 2012

[TESTIMONI GAMBAR][HARGA PROMOSI] Organic Vitamin C (sustain release) Untuk Kecantikan Kulit

Hi uolzzzzz!
meh sini den nak kongsi cito.
hehehe :)

ok, jom start!
dulu mase zaman sekolah, Ain xde menghadapi masalah kulit yang kronik, kalau jerawat pun yang light2 je,
ala2 manje je. dikenali sebagai jerawat pasir yang sesekali tubuh sembagai pemanis. *pemanis la sangatttt*
ok ni gambar ketika usia muda. ketika berdarah muda. hewhewhewwww


 kahkahkahkahkahkahkahkahhhhhhh ni zaman sekolah mase ni berat mungkin 40kg. sekrang berat ialah **kg. ok masih lagi 2 angka.muahahaha.. ha cekidaut ade satu jerawat bawah dagu. pipi mase ni masih lagi suci murni. oh kening tu bukan cukur haaaa.. memang kening ahkak tak lebat.muehehehee

ok bile abis sekolah, dah pandai ngade ngade nak pakai cosmetik. oooo mase tu pakai Natasha. huhuuuhuu. mase lepas skolah ni pun kulit still lagi ok.

6 tahun lepas semasa saham sedang menjulang tinggi. 
muahahahaaaaaa

haaa tengok pipi kite, masih suci hokehh.. mase ni berjinak jinak pakai cream XX la, sabun ZZ la..oo mase ni la keje kt SPA. so kene la makeup2, beautician la katekannnn.. hahaha

lepas SPM ditawarkan masuk matrix. ok disinilah bermula episod duka dalam hidup saya. dimana saya mula mengalami masalah jerawat dan berat badan.   kwangkwangkwangggg
menurut dari survey yang saya buat semase di matrix, rata-rata blame air kat matrix. sebab kawan kawan saya yang berkulit halus bak putih telur semue nye bermuram durja selepas dihinggapi jerawat. ceh memang potong stim. dah la kat matrix ramai jejaka tampan, melepasss..muahahahaaa


muda-muda remaja 
ni kire awal-awal masuk matrik.

ok lepas tu,semakin lame kulit semakin bermasalahhhhhhhhhh. ni sume start stress ni! pastu paling stress ialah buah hati kesayangan jauh kat selatan, rinduuuuu. ditambah pulak keadaan air yang tak bersih, memudahkan pembiakan  dan menggalakn pembiakan JERAWATTTTTT


terukkkkk


semakin terukkkkkk
siap pakej dengan parut
tahniah tahniahhh

maka bermula la episode luka dalam kulit saya. macammacam produk pakai lepas tu, tapi sobsobsobbb sume tak berhasil. 

lepas matrix masuk UiTM Melaka. kondisi kulit masa tu, ikut mood. ada masa dier ok, ade mase dier tak ok, ade mase dier ok dan tak ok. memang stress ni time ni.


TERUKKKKK


TERUKKKKKKKKK


Mood Jerawat ok skit

ishhh banyak sangat nak kene upload kalau gmbar mase kat uitm..
ade 8 sem woooo
ok upload gmbr last sem :


jerawat still ade
tapi kebanyakkan tinggal parut
yang mahaaaaaa susah nak hilang!!!



:')

masa practical sem 7 saya mula kan amalkan makan vitamin sebagai makanan tambahan.
saya ambik EPO, Vit-E and Vit-C
mula mula makan memang tak nampak kesan
tapi lama lama makan Alhamdulillah nampak kesan nye :)

disebabkan saya teruskan pengambilan vitamin, saye pun terpikir untuk jadi agent dan beli secara borong dari supplier. 
dan sekarang saya telah dengan selambenye menjual vitamin C.
muahahahhahahahaha

ok vitamin c yang ni lagi power daripada yang saya makan dulu.
Vit-C yang ni bersifat sustain-release iaitu dier menyerap perlahan lahan dalam badan kite
sikit sikit lama lama jadi bukit.
sikit sikit lama lama tumbuh oren sebijik.
opsssss termerepek!

sana situ sini orang kecoh pasal Adira AF yang kulit putih gewbuu giwlerr tu kan,
kecoh jugak suntik menyuktik vitamin-c kasi gebus kulit.
ok, supplier saya seorang doctor kulit
yang mana beliau sarankan pengambilan vitamin c 2kali sehari
dan akan berjaya mendapatkan hasil seperti mengambil suntikan Vitamin C
fuiiiyoooooooo
kagummm takkk?
lepas tu uolzzzz makan sebiji vitamin C ni bersamaan dengan makan 7 biji Sunkist!
haaaaaaa power kannnn

jom kite share betapa perlunya Vitamin C dalam badan kite :

Vitamin C diperlukan untuk membina kolagen, tisu penyambung yang kuat yang berupaya memegang skeleton badan kita, menghubungkan otot kepada tulang, membina salur darah yang kuat dan mengekalkan fungsi organ dan struktur kulit dengan baik.  Kolagen ini ibarat gam kuat yang memegang seluruh bahagian tubuh kita, tanpanya struktur tubuh kita mungkin roboh, mengecut dan kulit jadi berkedut.  Oleh kerana kolagen diperlukan untuk memperbaiki struktur tubuh, vitamin C diperlukan untuk menyembuhkan luka, baiki tulang yang patah dan seumpamanya.  


Sebab itu kita perlukan lebih vitamin C ketika sakit. Kekurangan vitamin C akan menyebabkan kita lebih mudah jatuh sakit atau lambat pulih dari sakit.



tapi secara mudah pahamnya, nama pun vitamin C so mestilah untuk CANTIK! 

jom tengok kebaikan Vitamin C

mampu mencerahkan kulit wajah serta mencantikkan kulit seluruh badan.Hanya makan sehari 2/1 biji dalam masa 3-4 minggu b
oleh nampak kulit semakin cantik,tiada cela,jerawat mula mngecut,parut-parut jerwat,jerwat d belakang badan juga turut hilang.

1 tablet vitamin c=500mg=7 biji buah sunquick


FUNGSI :
>> Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh

>> Megecilkan pori2 kulit
>> Menaikkan seri muka
>> Memberikan warna kulit yg sekata & cerah
>> melembabkan kulit secara menyeluruh satu badan
>> Memulihkan rekahan pada tumit kaki & siku
>> Merawat jerawat di wajah & badan
>> Mengurangkan jeragat pada muka
>> Melindungi daripada pembekuan darah & lebam.
>> Mengurangkan parut jerawat & kesan luka
>> Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu
>> Meningkatkan imuniti badan, kurangkan jangkitan selesema
>> Membantu mengurangkan tahap kolesterol & tekanan darah tinggi
>> Mengurangkan gejala-gejala lain alergi
>> Meningkatkan penglihatan
>> Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih
>> Membantu sistem peghadaman
>> Amat sesuai untuk Orang yg mempunyai masalah resdung.
>> Ibu mengandung juga boleh amalkan.
>> Boleh menambahkan susu badan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak

Selain mencantikkan kulit, vitamin c ni sesuai bagi
:org yg mempunyai resdung
:gusi berdarah
:bg org mengandung tambahkan imun dlm badan
:melawan virus dalam badan
:Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol,
tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis
:Melindungi daripada pembekuan darah, lebam,
menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran
hormon antistress
:juga baik utk org yg pernah buat operation coz vit c mampu memulihkan luka dalam badan





ok sebenarnye banyakkkk lagi kebaikan vitamin c kalau nk cerita sume kene buat kelas rasenye.hiuhiuhiuuuu.

tadi Ain dah explainkan kenapa kite perlukan vitamin C, skang nk kongsi cerita sedih,Manusia, beruk dan guinea pigs adalah antara makhluk yang tidak menghasilkan Vitamin C nya sendiri, oleh itu, kita perlu mengambil Vitamin C melalui pemakanan sehari-hari. korang larat hari hari nak makan oren, jambu batu, setiap 4/5 jam sekali. tak larat kan? haaaaaa sebab tu la kite kene ambik supplement vitamin c. hihihihii.

ok sekarang tengah promotion, Best Price With FREE DELIVERY!!!
cepat email ain untuk dapatkan harga Organic Vitamin-C yang terbaik!

email terus kat ain : nurulaintairuddin@yahoo.com

ramai yang dah cube, dah hasilkan sangat menggembirakan!
uolzzz bile lagi?
huhuuu cepat grab sementara promosi masih ade! 


9 comments:

ChiLaBaey's Spot said...

Macamana dengan pengguna yang mempunyai jerawat yang datang dari masalah resdung yer Ain...???

Nur -al- Ain said...

yang resdung pun alhamdulliah nnt beransur pulih pakngah :) sbb ain pun ade resdung..

Crew Fathi said...

Ooo... tapi kan.. permakanan.. kuku..kena jaga gak.. =)wa punya x boleh kuku panjang.. nanti wa garu time tido.. mula la naik jerawat..

Nur -al- Ain said...

betul betul betul..
one more kene selalu cuci rambut..
nnt muke kurg berminyak :)

suzaimah ramli said...

mcm saya muka x de mslah cuma kulit kusam,bole mkn x vitamin ni?

suzaimah ramli said...

hai ain,nk ty..mcm sy muka xder mslh ngn jerawat.cuma mslhnye kulit kusam.bole ke sy mkn vit ni utk menghilangkan kulit kusam dan x sekata.

Anonymous said...

boleh emel kat sy x harga vitamin c 500mg tu kat noora_ita@hotmail.com

distributor jelly gamat said...

makasih deh buat infonya

jus manggis murah said...

jadi tertarik nih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails